Από τον περασμένο Νοέμβριο οι υπεύθυνοι του Γ.Σ. Χανίων και περισσότερο ο προπονητής, Δ. Πουλιδάκης “φωνάζουν” για τον… “βραχνά” της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ ανδρών, δηλαδή το οικονομικό βάρος των μετακινήσεων και δυστυχώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι πλησιάζει το “σημείο μηδέν”, αφού ο σύλλογος, λόγω  έλλειψης χρημάτων, παραιτήθηκε από το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Aρη Νίκαιας.
Πρόσφατα ο Δ. Πουλιδάκης τόνιζε ότι όλοι στο σύλλογο έχουν υπερβεί τις οικονομικές τους δυνατότητές καλύπτοντας, με τη βοήθεια κάποιων χορηγών, τα έξοδα αποστολής, αλλά δυστυχώς το ταμείο είναι πλέον… μείον και έτσι η ομάδα, παρότι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, είναι, δυστυχώς, ορατός ο κίνδυνος να υποβιβαστεί λόγω αδυναμίας συμμετοχής στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Σήμερα διεξάγεται η 13η αγωνιστική του Α” ομίλου της κατηγορίας, δηλαδή απομένουν 5 παιχνίδια, εκ των οποίων το Χανιώτικο σωματείο έχει να δώσει τα δυο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΟΧΕ, στις 29/3 ο Γ.Σ. Χανίων θα έπαιζε εκτός έδρας με την Ακαδημία Πατρών, παιχνίδι το οποίο κερδίζει στα χαρτιά, αφού η ομάδα της Αχαΐας έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τη διοργάνωση.
Ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι (12/4) με τον Πανελλήνιο και η τύχη του συλλόγου θα κριθεί στις 24 Απριλίου, οπότε παίζει στο Κερατσίνι με τον τοπικό Ολυμπιακό και σε περίπτωση που δεν μπορέσει ξανά να ταξιδέψει, θα μηδενιστεί για 2η φορά και σύμφωνα με την προκήρυξη θ” αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.
Για την ολοκλήρωση της σεζόν ο Γ.Σ. Χανίων έχει να παίξει με τα Βριλήσσια στον Κλαδισό και την τελευταία αγωνιστική έχει νέο ταξίδι στην Αθήνα, όπου θ” αντιμετωπίσει το Καματερό.
Φαίνεται λοιπόν ότι “ο κόμπος έφτασε στο χτένι” και η παραμονή της Χανιώτικης ομάδας στην κατηγορία εξαρτάται από το αν μέχρι το Πάσχα θα έχουν βρεθεί τα περίπου 2.000 ευρώ που απαιτούνται για να μπορέσει να δηλώσει “παρών” σε Κερατσίνι και Καματερό, ώστε ν” αποφύγει τον 2ο μηδενισμό, που σημαίνει και υποβιβασμό στη Β” Εθνική.
Επαναλαμβάνουμε ότι αγωνιστικά, ακόμη και με τον -1 βαθμό που θα χρεωθεί σήμερα, ο Γ.Σ. Χανίων δεν κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από την 8η θέση της βαθμολογίας, αν και όλα δείχνουν ότι τελικά από τον όμιλο θα υποβιβαστεί μόνον μια ομάδα (Ακαδημία Πατρών). Ακόμη και αν πέσουν δυο (κάτι που θα εξαρτηθεί από τη γεωγραφική θέση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α1), έχοντας διαφορά (μετά το μηδενισμό) 7 βαθμών από το Καματερό, θα πρέπει στα έξι παιχνίδια που απομένουν ο ουραγός Αθηναϊκός σύλλογος να κάνει τέσσερις νίκες περισσότερες, κάτι που -σύμφωνα με το πρόγραμμα- θεωρείται απίθανο.
Στα… λεφτά, λοιπόν, θα κριθεί η παραμονή του Γ.Σ. Χανίων, ο οποίο στη σχετική επιστολή που έστειλε στην ΟΧΕ, ζητάει από την ομοσπονδία να συμβάλει -καταβάλλοντας έστω μέρος των οφειλομένων- στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει “ζωντανό” το χάντμπολ στα Χανιά, αλλά και -εφ” όσον βρεθούν χρήματα για την αποστολή στις 26/4- να ορίσει την επομένη το τελευταίο του παιχνίδι, έτσι ώστε να γλυτώσει μια μετακίνηση.
Την προσπάθεια του συλλόγου που θα πρέπει να στηρίξουν, έστω και τώρα και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, φορείς και επιχειρήσεις του Νομού μας, γιατί θα είναι κρίμα, μετά την ΕΑΧ Χανιά (η οποία λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών) να αποχωρήσει για εξωαγωνιστικούς λόγους και δεύτερο Χανιώτικο σωματείο.
Αναλυτικά η επιστολή του Γ.Σ. Χανίων στην  αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας χάντμπολ Ελλάδος.
«Το σωματείο μας, έχοντας καλύψει χωρίς καμιά βοήθεια τα έξοδα αγώνων του 2013 (Β” Εθνική και μπαράζ ανόδου) καθώς και όλους τους μέχρι στιγμής αγώνες της Α2 -συνολικά περίπου 26.000 ευρώ- βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει ότι αδυνατεί την παρούσα στιγμή να ανταπεξέλθει στο κόστος της μετακίνησης της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου 22/3/2014 με τον Άρη Νίκαιας και ως εκ τούτου δε θα παραστεί.
Υπενθυμίζοντάς σας ότι είμαστε το μόνο από τα σωματεία της ΟΧΕ που δεν χρηματοδοτήθηκε, σας ενημερώνουμε ότι ο Γ.Σ. Χανίων σκοπεύει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του ώστε να εξασφαλίσει την παραπέρα συμμετοχή του στους εναπομείναντες αγώνες και ελπίζει τη βοήθεια σας στα αιτήματά μας για διπλό αγώνα στις 26 και 27 Απριλίου καθώς στην ελάχιστη-συμβολική οικονομική ενίσχυση από την ΟΧΕ».
Αμέσως μετά τη λήψη της επιστολής, η αρμόδια επιτροπή της ΟΧΕ ενημέρωσε τον Άρη Νίκαιας ότι κερδίζει τον αγώνα με 10-0αα, ενώ από τον Γ.Σ. Χανίων θ” αφαιρεθεί ένας βαθμός.
Πηγή haniotika-nea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook