50 χρόνια ακριβώς, συμπληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου, από την ημέρα που ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, ο πρώτος της Κρήτης και ο 28ος της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του.

Στα χρόνια αυτά, τα επιτεύγματα είναι πολλά και σημαντικά. Η κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου στο Κονγκό σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, δεκάδες υποτροφίες σπουδών σε Κρητικούς φοιτητές, διανοίξεις γεωτρήσεων που υδροδότησαν οικισμούς χιλιάδων κατοίκων στην Αφρική, δωρεές σε συλλόγους και φορείς, στήριξη οικογενειών αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, αμέτρητες δράσεις για το περιβάλλον, τη νεολαία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πολύπλευρες συνεργασίες με διεθνείς Οργανισμούς, είναι μερικά μόνο από τα σημεία απολογισμού της προσπάθειας 5 δεκαετιών του Rotary στο Ηράκλειο.

Κορυφαίες προσωπικότητες του Ηρακλείου, άνθρωποι που έβαλαν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», υπηρέτησαν τα ιδεώδη του εθελοντισμού και τις ανιδιοτελούς προσφοράς και συνέβαλλαν ουσιαστικά στη θεμελίωση των ιδανικών του Rotary στην Κρήτη.

\"\"Τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου ήταν: Αντωνόπουλος Αντώνης, οφθαλμίατρος, Βαϊλάκης Γιώργος, χημικός, Σπηλιόπουλος Φώτης, δ/ντης Ε.Τ.Ε., Γκριδάκης Γιώργος, εργοστασιάρχης, Θεοδωρίδης Αγησίλαος, φαρμακοποιός, Καρνασιώτης Δημήτρης, δ/ντης Τ.τ.Ε., Κατεχάκης Απόστολος, κτηματίας, Κατεχάκης Στέλιος, ασφαλιστής, Κοζύρης Γιώργος, συμβολαιογράφος, Λαµπρινός Φραγκίσκος, έμπορος, Μαθιουδάκης Αδαμάντιος, ναυτιλιακός πράκτορας, Μανιάτης Νίκος, λογιστής, Μεταξάς Νίκος, πολιτικός μηχανικός, Μεταξάς Γιάννης, ζαχαροπλάστης, Μηλιαράκης Ιωσήφ, οινοποιός, Μποσταντζόγλου Κώστας, δ/ντης Ελληνοαµερικανικού ινστιτούτου, Μυκωνιάτης Αλέξανδρος, δημοσιογράφος-εκδότης, Νηστεράκης Μανόλης, φιλόλογος, Ξανθάκης Μανόλης, οδοντίατρος, Πίκουλας Νίκος, αξιωματικός, Πολιτάκης Μανόλης, γραμματέας πρωτοδικείου, Σακελλαράκης Γιάννης, αρχαιολόγος, Συλλιγάρδος Μανόλης, αντ/πος μηχανημάτων, Σχιζάκης Γιάννης, καρδιολόγος, Τζανάκης Γιώργος, έμπορος.

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στις 20:00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, θα παρουσιαστεί το λεύκωμα των 50 ετών δράσης και προσφοράς του Ομίλου και θα γίνει η παράδοση ιατρικού εξοπλισμού σε Κοινωνικά Ιατρεία των δήμων της Π. Ε. Ηρακλείου, καθώς και της ιστοσελίδας των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης.

Θα είναι μια εκδήλωση τιμής και μνήμης, μια εκδήλωση χαράς της προσφοράς στον συνάνθρωπο και θα χαρούμε να την μοιραστούμε μαζί σας! Η πρόκληση είναι ανοικτή και η είσοδος είναι ελεύθερη.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook