Τελευταία ενημέρωση: 19:14

Σε πραγματική γιορτή για τη τοπική επιχειρηματικότητα εξελίσσεται το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Περισσότεροι από 160 παραγωγοί αγροτικών και μεταποημένων κρητικών προϊόντων πραγματοποίησαν συναντήσεις με υπεύθυνους αγορών, Διευθυντές Ξενοδοχείων και Ξενοδόχους απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έως τις 4.00 σήμερα το απόγευμα, περισσότερες από 6.000 συναντήσεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Στους ίδιους χώρους λειτουργεί και έκθεση προϊόντων παρέχοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα της τοπικής παραγωγής.Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και έχει αποκτήσει πλέον πακρήτιο χαρακτήρα καθώς διοργανώνεται και φέτος σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Κρήτη και τις Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα και να προκύψουν συνεργασίες που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισημαίνοντας ότι «το εγχείρημα έφερε αποτελέσματα τα δύο προηγούμενα χρόνια και συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία των τουριστών με την τοπική παραγωγή και την κρητική κουζίνα.»

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας θα φέρει οφέλη σε όλες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την τοπική παραγωγή για την οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Θωμάς Φορτετσανάκης.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια των Επιμελητηρίων βρίσκονται για τρίτη χρονιά οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης καθώς και οι Διευθυντές των ξενοδοχείων, οι οποίοι εισπράττουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των τουριστών για την τοπική κουζίνα και αναζητούν συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς.

Στις 12.00 το μεσημέρι επισκέφθηκε το Φόρουμ διπλωματική αποστολή της Ταϊβάν με επικεφαλής την Υφυπουργό Εξωτερικών κα Vanessa Y. P. Shih η οποία είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η Υφυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων και εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας της για συνεργασία με την Κρήτη στους τομείς του Τουρισμού και των μεταποιημένων προϊόντων.