Το “άδειασμα” σε μετοχές του Ftse25 (μέχρι και 6%) στις δημοπρασίες πανικόβαλε τους επενδυτές, ωστόσο χρηματιστές τονίζουν πως υπήρξε αναθεώρηση και σε άλλες μετοχές και σημειώθηκε ενδιαφέρον για μετοχές όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔEH, Coca-Cola.

Ενώ λοιπόν όλοι ανέμεναν τις αλλαγές στις τρεις τράπεζες όπου σημειώθηκαν μεγάλοι όγκοι (Alpha bank 64 εκατ. τεμάχια και Πειραιώς 30 εκατ. τεμάχια), σημειώθηκαν συναλλαγές σε Coca-cola με 710 χιλιάδες τεμάχια , στην ΔΕΗ με 483 χιλιάδες τεμάχια, στην Ελλάκτωρ με 521 χιλιάδες τεμάχια, στον ΟΠΑΠ με 1,2 εκατ. τεμάχια ( εκ των οποίων τα 500 χιλιάδες αφορούσαν στο τέλος της συνεδρίασης), στον ΟΤΕ με 1,5 εκατ. τεμάχια και στην ΓΕΚ με 306 χιλιάδες τεμάχια.

Οι ξένοι επενδυτές ήταν υποεπενδεδυμένοι στις μη τραπεζικές μετοχές και μάλιστα σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca – cola, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής θύμισε τις συναλλαγές της συνεδρίασης στις 26 Νοεμβρίου, όταν έγινε η επίσημη ένταξη στον Msci και το χρηματιστήριο έκλεισε στις 1151 μονάδες χάνοντας 3,84%. Την Παρασκευή παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος τζίρος του τετραμήνου καθώς αυτές ανήλθαν σε 268 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 141 εκατ. ευρώ αφορούσαν στο rebalancing του ftse.

Η μοναδική “παραφωνία” ήταν ορισμένες περίεργες φήμες για ενδεχόμενη καταψήφιση του νομοσχεδίου των τραπεζών από Παπανδρεϊκούς βουλευτές- ένα σενάριο που συνεχίζει να διακινείται αν και ορισμένοι λησμονούν ποιοί πραγματοποίησαν το psi και το “ κούρεμα” στα ελληνικά ομόλογα.

Ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές – “Έχει δημιουργηθεί αγορά και οι ξένοι δεν φοβούνται εγκλωβισμούς”

Έλληνας διαχειριστής με εμπειρία τονίζει ότι, στην Ελλάδα “ έχει δημιουργηθεί αγορά και υπάρχει συναλλακτικότητα, έτσι οι ξένοι δεν φοβούνται ενδεχόμενους εγκλωβισμούς”. Aπό την άλλη πλευρά, οι τραπεζικές μετοχές είναι ο καλύτερος τρόπος για να παίξεις την ελληνική ανάκαμψη και σ αυτό υπάρχουν ομοιότητες λ. Χ με την Ουγγρική Τράπεζα ΟΤP. Φυσικά, σ ότι αφορά τις τραπεζικές μετοχές αυτό που έχει σημασία είναι “η επιτυχία του management να δοθούν με το μικρότερο discount. Tότε θα αποδείξουν πως είναι και καλοί managers”, συμπληρώνει ο ίδιος παράγοντας.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook