Την οδύνη της εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ξαφνικό θάνατο του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την ξαφνική και τόσο πρόωρη απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος υπουργού Άμυνας της Κύπρου, ο οποίος είχε κατακτήσει το σεβασμό ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας.

» Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο σε μια συγκυρία ευαίσθητη για την Κύπρο και αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το βάρος της απουσίας του.»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας.

» Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του.

» Εκφράζω στην οικογένεια του, τον Κυπριακό λαό, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης: «Ο κυπριακός λαός και ο Ελληνισμός έχασαν ένα σημαντικό δημόσιο άνδρα που υπηρέτησε με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης τα δίκαια της πατρίδας του, έναν ικανό και έντιμο πολιτικό που τίμησε με το ήθος, τη συνέπεια και την αξιοσύνη του την πορεία του στο δημόσιο βίο.

» Οι προσωπικοί δεσμοί φιλίας που μας συνέδεαν κάνουν ακόμα βαρύτερο το πένθος για τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του.

» Στην κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και στην οικογένειά του την αμέριστη συμπαράστασή μου.»

Την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του υπουργού Άμυνας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα, για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει: «Βαριά και πολλαπλή η απώλεια του στενού μου φίλου υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου. Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας.

» Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας. Πάνω απ' όλα όμως, απώλεια για την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες.

» Η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένεια του τον άνθρωπο της.

» Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του.»

Η Δημοκρατική Αριστερά και ο πρόεδρος της, Φώτης Κουβέλης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τάσου Μητσόπουλου.

«Ο ξαφνικός θάνατος του αποτελεί πλήγμα για την Κυπριακή κυβέρνηση και τον Κυπριακό λαό» αναφέρεται στο μήνυμα της ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ εξέφρασε προς την κυπριακή κυβέρνηση και την οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο πρόεδρος της «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Γνωριστήκαμε με τον Τάσο Μητσόπουλο όταν ήμασταν πολύ νεότεροι. Εξελίχθηκε σε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε σημαντικό έργο σε όλες τις θέσεις όπου υπηρέτησε. Είναι μεγάλη απώλεια.

» Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.»

in.gr