Για την απορρόφηση των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών της Κρήτης του κλάδου ΠΕ1810, απαντά σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τον Ιούλιο του 2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 267 Νοσηλευτές Καθηγητές. Τον Οκτώβριο του 2013 το ΦΕΚ 2490 προέβλεπε 925 θέσεις εκπαιδευτικών σε ΔΙΕΚ εκ των οποίων καμία για Νοσηλευτές ΠΕ1810 (ΑΤΕΙ), παρότι στα νεοσύστατα ΔΙΕΚ οι μισές ειδικότητες είναι Νοσηλευτικού ενδιαφέροντος (Νοσ/κή Εντατικολογίας, Χειρουργείου, Παιδιατρικής κλπ). Τον Δεκέμβριο του 2013 το ΦΕΚ 3318 προέβλεπε 47 θέσεις Νοσηλευτών σε όλη την Ελλάδα. Για το νομό Αττικής προκηρύχθηκαν 10 θέσεις από τους 47 Νοσηλευτές, τη στιγμή που για την Αχαΐα, την Ημαθία τις Σέρρες και τη Λάρισα προκηρύχθηκαν από 5. Ωστόσο για την Κρήτη, δεν προκηρύσσεται καμία θέση Νοσηλευτή για να λειτουργήσουν οι 8 από τις 16 ειδικότητες των ΙΕΚ που είναι Νοσηλευτικές.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας: «στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η απορρόφηση όλων των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς κλάδου σχετικού με θέματα υγείας, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι νοσηλευτές, επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ είναι να απορροφηθούν στον οικείο σε αυτούς χώρο του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΑΙΘ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά τον προσφορότερο τρόπο επίλυση των ως άνω ζητημάτων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook