Βαριά ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, που κατηγορείται για «σεξουαλική επίθεση, και απόπειρα βιασμού» μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία κατήγγειλε τον Στρος Καν, ότι αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, προχώρησε σε αναγνώρισή-ταυτοποίησή του, ως τον επίδοξο δράστη κατά τη διάρκεια «συνάντησής» τους στο αστυνομικό τμήμα.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Δεν έχει διπλωματική ασυλία», τόνισε ο Τζον Γκρίμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις», κατέληξε ο Γκρίμπελ.

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος-Καν δήλωσε νωρίτερα πως ο πελάτης του θα αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Επίσης επισήμανε πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ δέχτηκε να υποβληθεί και σε άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Τη βεβαιότητά της ότι η αθωότητά του θα αποδειχθεί, εξέφρασε η σύζυγος του, Αν Σενκλέρ.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεταφέρθηκε στις 23:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) από αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Χάρλεμ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Στρος-Καν, που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού εναντίον 32χρονης καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, δεν έκανε καμιά δήλωση στους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

«Ταλαιπωρημένο αλλά καλά» στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί», δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης, μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Η νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά «εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του», δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου αυτού.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της», αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοίνωσή του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορήθηκε επίσημα χτες για σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα, σε ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της καριέρας του στο ΔΝΤ και να «σβήσει» τις ελπίδες του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Ο δικηγόρος του λέει ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών.
Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook