Τελευταία ενημέρωση 16:03

Τεράστια σε ογκο και δυναμική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρκάδι με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Από όλους τους νομούς της Κρήτης, πολίτες, φορείς, σύλλογοι, συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι, για να φωνάξουν ΟΧΙ στο περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες από τους: Γιώργη Καράτζη-ποιητή, Ευάγγελο Γιδαράκο-καθηγητή Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και Ευάγγελο Πισσία-καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών-συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία.

\"\"

\"\"

\"\"

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν οικολογική ομάδα του Ρεθύμνου θέλησε να θέση και το θέμα των αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων, κάτι που όπως κρίθηκε απο τους διοργανωτές δεν σχετιζόταν με τον σκόπο και τον χαρακτήρα της συγκέντρωσης.

\"\"

\"\"

Η παγκρήτια μαζικότατη συνάντηση των χιλιάδν πολιτών, ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική από το Παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής (Νίκος Ηλιάκης, Μηνάς Μπαλτζάκης, Γιώργος Σκουλούδης και Κώστας Τζανάκης), από το Μιχάλη Αλεφαντινό και τους συνεργάτες του και από το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη.

Τη μουσική εκδήλωση έκλεισε ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook