Μετέδωσε ζωντανά το πρώτο του δελτίο από την είσοδο μιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι. Τυχαία και με πολλά σαρδάμ. Κανείς δεν τον γνώριζε μέχρι τότε.

Οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 έψαχναν απεγνωσμένα έναν ειδικό για να πει στον αέρα την έκτακτη πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τον βρήκαν από τη λίστα μετεωρολόγων της ΕΜΥ. Ήταν ο πρώτος επιλαχών, αφού το επώνυμό του ξεκινά από «Α».

Τρέλανε τον κόσμο με άγνωστες επιστημονικές λέξεις. Ίσως και τα κοντέρ τηλεθέασης. Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο 990 εκτοπασκάλ από την Αδριατική… και άλλα τέτοια, ώσπου λίγοι τελικά κατάλαβαν ότι θα πετάξουν χαρταετό με βροχές και καταιγίδες.

Ο μεγάλος του γιος μπορεί να διαμαρτυρήθηκε (σχολίασε: Τι μαλ@@ίες είναι αυτές που είπες;), αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι σε εκείνη τη θεομηνία του 2007, έμελλε να βασιστεί μία απόλυτα επιτυχής τηλεοπτική καριέρα που άντεξε και αντέχει σε… νούμερα μέχρι και το 2014.

To news247.gr με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας σάς παρουσιάζει το σύγχρονο τοτέμ των δελτίων καιρού και πάνω απ’ όλα «άνθρωπο» (όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει με μία λέξη τον εαυτό του), Τάσο Αρνιακό.

\"\"

\"\"

 

Πώς ο Αρνιακός \”νίκησε\” τις μίνι φούστες

«Εγώ δεν έχω τίποτα να δείξω. Μία φαλάκρα, την καλοσύνη μου, το χαμόγελο και τα 62 μου χρόνια. Απέναντί μου βάζουν γυναίκες με προκλητικό μπούστο και μίνι φούστες, αλλά δύσκολα μού κλέβουν τους τηλεθεατές». 

«Πώς εξηγείται αυτό;», τον ρωτάω. «Ίσως γιατί λέω τον καιρό, βάσει της επικαιρότητας. Και χρησιμοποιώ συχνά άγνωστες λέξεις, όπως το πρελούδιο, αντιεξασθένιση φαινομένων, λωλωμάρτης, αλλά και καιρικές παροιμίες, όπως ο χειμώνας κατηφορίζει πάνω στα άσπρα άλογα του βοριά, το κόκκινο χρώμα της ζέστης και το χρυσαφί του ήλιου θα μπουν στον καμβά του καιρού, αστραπόβροντα αντί για καταιγίδες ή πλάθω άλλες με το μυαλό μου. Προσπαθώ να μεταδώσω εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για να μην χαθεί η γλώσσα μας». 

Καμιά φορά τα Χριστούγεννα, λέει και τα δικά του κάλαντα. «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, με χιόνια, κρύο και βοριά. Κι αρχή καλός μας χρόνος, με βοριά εντόνως. Κάτι τέτοιες βλακείες. Σε κάποιους αρέσει, κάποιοι όμως το θεωρούν γλαφυρό ή extreme. Με έχουν σχολιάσει αρνητικά οι Ράδιο Αρβύλα και ο Θέμος. Άπαξ και εκτίθεσαι στο γυαλί όμως, πρέπει να δέχεσαι την κριτική. Αν δεν σου αρέσει, να κάτσεις σπίτι σου, κύριε».

Η απόρριψη από την ΕΡΤ, τα λάθη και η Μαντόνα

Ίσως η πιο αξέχαστη στιγμή της καριέρας του ήταν, όταν το 2008 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο της Μαντόνα. Η βασίλισσα της Ποπ είχε επισκεφτεί την Αθήνα για συναυλίες και ήθελε να γνωρίζει τι καιρό θα κάνει για τις βόλτες της με ελικόπτερο. «Μου ζήτησαν την πρόβλεψη για το τριήμερο. Φυσικά, αρνήθηκα».

Παράπονα; Πάμπολλα. «Έτσι όπως στέκομαι μπροστά από το χάρτη, κρύβω με το σώμα μου τους Δωδεκανήσιους. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι στη Ρόδο και το Καστελόριζο, αλλά δυστυχώς δεν έχω που να πάω. Από την άλλη πλευρά είναι η Πελοπόννησος, που έχει σαφώς περισσότερο κόσμο». Όμως με την χαρακτηριστική του υπόκλιση και το «Καλή σας νύχτα», μάλλον ξεχνιούνται όλα.

\"\"

 

Έξω (στις προβλέψεις του) δεν θυμάται να έπεσε ποτέ. Βασικό του εργαλείο, το ρολόι του. Έχει την ώρα Ελλάδος, την ώρα Γκρίνουιτς, θερμόμετρο και πυξίδα. «Δεν το φοράω για φιγούρα, με βοηθάει».

Δύσκολη και απαιτητική δουλειά, αν σκεφτεί κανείς ότι το κανάλι του Αμαρουσίου διαθέτει έναν μόνο μετεωρολόγο. Ο ίδιος δεν κάνει διακοπές. Περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο στούντιο Κάππα, στα Σπάτα. Σχεδιάζει ήλιους, συννεφάκια, βροχές και χιονονιφάδες σε χαρτιά (ανάλογα με την πρόγνωση), προκειμένου η Βάνα και ο Βαγγέλης να φτιάξουν σε γράφημα τον μετεωρολογικό χάρτη που βλέπουμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

\"\"

\"\"

\"\"

Δουλεύει ασταμάτητα από τις 5.30 κάθε πρωί για να βγει ζωντανά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και μετά μελετά την πρόγνωση του καιρού για τα δελτία ειδήσεων. Όλη του η ζωή, μπροστά από ένα green box.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook