«Σπίτι τρόμου» εντόπισαν οι νιγηριανές αρχές όταν εισέβαλαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο βρίσκοντας δεκάδες σορούς και νεκροκεφαλές, αλλά και υποσιτισμένους ανθρώπους και άλλους που έφεραν αλυσίδες στα πόδια.
Η έρευνα της νιγηριανής αστυνομίας ξεκίνησε έπειτα από αναφορά οδηγών ταξί που κατέθεσαν ότι μέλη της συνδικάτου τους είχαν εξαφανιστεί και υπήρχαν φόβοι ότι είχαν πέσει θύματα απαγωγής.
«Όταν βρεθήκαμε στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην κοινότητα Σόκα της πόλης Ιμπαντάν, αντικρίσαμε πτώματα σε αποσύνθεση, σκελετούς και νεκροκεφαλές», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ολαμπίσι Ιλομπαναφόρ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Ακόμα και μερικοί υποσιτισμένοι άνθρωποι, που έμοιαζαν με ζωντανούς νεκρούς, διασώθηκαν από τους αστυνομικούς που τους εντόπισαν να περιπλανώνται στον προαύλιο χώρου του κτιρίου. Ένας από αυτούς απεβίωσε λίγη ώρα αφότου οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο», συμπλήρωσε. 
Η Ιλομπαναφόρ επισήμανε πως διενεργείται έρευνα, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί ύποπτοι, τονίζοντας πως οι αστυνομικές αρχές θα εξετάσουν την υπόθεση εκτενώς. 
Συχνά τα θύματα απαγωγών στη Νιγηρία βασανίζονται και θυσιάζονται κατά τη διάρκεια τελετουργικών μαύρης μαγείας, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ακόμα πιο συχνή είναι η αγοραπωλησία ανθρώπινων μελών σε ολόκληρη τη χώρα που χρησιμοποιούνται σε ανάλογα τελετουργικά.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook