Υλικά
 
• 2,200 γρ. αλεύρι δυνατό
• 80 ml. μέλι θυμαρίσιο
• 80 ml. κόκκινο κρασί
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 280 γρ. ζάχαρη
• 2 -3 κόκκους μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη)
• Προζύμι (προηγούμενης ημέρας)
• 1 πρέζα αλάτι
• Σουσάμι για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
 
Από το προηγούμενο βράδυ, πιάνουμε το προζύμι με 100 γρ. χλιαρό νερό και 100 γρ. αλεύρι. 
 
Την επόμενη μέρα, διαλύουμε το προζύμι με λίγο ακόμα χλιαρό νερό, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 10 λεπτά. 
 
Βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί, αφού το λαδώσουμε ελαφρά και το αφήνουμε να «ανέβει» σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. 
 
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 – 45 λεπτά της ώρας.