Κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες για το μαλαισιανό Boeing 777 εντόπισε \”αντικείμενα\” στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Iliouchine-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών.

Το πλήρωμα του κινεζικού αεροσκάφους μεταβίβασε τα νέα δεδομένα στις αυστραλιανές αρχές, καθώς και στο κινεζικό παγοθραυστικό Xuelong, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις έρευνες αναζήτησης προστέθηκαν περισσότερα κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη

Βάσει εκτιμήσεων, το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του και συνετρίβη, αυτό θα έγινε 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» που εντόπισαν οι γαλλικοί δορυφόροι και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη». Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook