Επιστολή προς το δήμαρχο Ηρακλείου για το Πολιτιστικό Κέντρο έστειλε ο Λασιθιώτης συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι με το νέο Μέγαρο Τέχνης που αποκτά η Κρήτη, το Ηράκλειο περνάει σε μια νέα εποχή επιστήμης, κανονισμών, τέχνης και δύναμης , που δεν πρέπει να ανακοπεί για οποιαδήποτε μικροσυμφέροντα .

"Σε πρόσφατη επίσκεψη στη γενέτειρά μου την πόλη του Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος κ. Ματζαπετάκης είχε την καλοσύνη να μου δείξει το Πολιτιστικό κέντρο -Μέγαρο τέχνης- σιμά στο λόφο όπου αναπαύεται ο μεγάλος Καζαντζάκης.

Η εντύπωσή μου ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου.

Η θέαση του πολυδαίδαλου κτιρίου με μια λιτή αρχιτεκτονική που αντανακλούσε τα ζωντανά στοιχεία της πάλαι ποτέ υπέρλαμπρης δύναμης που κατείχε το Ηράκλειο, με εντυπωσίασε.
Ένα κεντρικό θέατρο στη μέση του κτιρίου περιβάλλεται από αίθουσες λιτών συντροφικών εκδηλώσεων, συνελεύσεων τέχνης και ευρείας πολιτικής συσκέψεων, συναυλιών, ποιητικών βραδιών και ζωγραφικών εκθέσεων.

Υπάρχουν αναγνωστήρια, κινηματογράφος, καφενείο και άλλα μέρη συναντήσεων, αίθουσες για ρεσιτάλ, μουσική δωματίου, χορό, εκδηλώσεις παραδοσιακών συγκροτημάτων, διαλέξεις, και ένα εστιατόριο με προδιαγραφές της κρητικής ευωχίας πολλών κρητικών αλλά και άλλων σύγχρονων εδεσμάτων.

Οι σημαντικοί περίβολοι, οι απλωτοί χώροι για τα μέσα μεταφοράς των θεατών – ακροατών, η γέφυρα διάβασης στα διπλανά υψώματα και ο περίπατος σε ανθισμένους δρόμους που οδηγούν στο πολιτιστικό κέντρο συμπληρώνουν την ευχαρίστηση. Ο άξιος Δήμαρχος κ. Κουράκης κατόπιν με ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον.

Του μετέφερα τις εντυπώσεις μου. την κατάπληξη που είχα και για την υπέροχη δομή ακόμη και στο σημαντικό θέμα των ηχητικών εγκαταστάσεων. Του μίλησα για ένα σε ετήσια βάση, μεσογειακό φεστιβάλ.

Πιστεύω επιπλέον ότι με το νέο Μέγαρο Τέχνης που αποκτά η Κρήτη, το Ηράκλειο περνάει σε μια νέα εποχή επιστήμης, κανονισμών, τέχνης και δύναμης , που δεν πρέπει να ανακοπεί για οποιαδήποτε μικροσυμφέροντα

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και ειδικά στον Δήμο.Καλή συνέχεια

Ο συμπατριώτης σας Γιάννης Μαρκόπουλος"