«Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει η υγεία σας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής Κάμπος του Αγίου Σύλλα τους οποίους συνάντησε χθες και οι οποίοι σε δραματικούς τόνους περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν εδώ και χρόνια με τα λύματα τα οποία καταλήγουν στον ποταμό Γιόφυρο.

Τα λύματα της περιοχής διοχετεύονται ανεξέλεγκτα και ρυπαίνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τον υδροφόρο ορίζοντα, ρυπαίνοντας εν τέλει τις γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται η περιοχή. «Η περιοχή μας είναι πλούσια. Θα μπορούσε να είναι το πλέον «ακριβό» προάστιο του Ηρακλείου. Τώρα, όμως, είναι το πλέον υποβαθμισμένο. Ο Κάμπος αυτή την στιγμή «βράζει»», ήταν τα λόγια ενός από τους αγανακτισμένους κατοίκους.

Εκτός από την έντονη δυσωδία οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τα σμήνη των κουνουπιών. «Το νερό που πίνουμε είναι «γύψος», τα κουνούπια μας έχουν ρημάξει. Ο Κάμπος έχει αφεθεί στην μοίρα του» είπαν οι κάτοικοι και προέτρεψαν τον κ. Λαμπρινό: «Μην μας ξεχάσετε όταν γίνετε δημοτική αρχή».

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Λαμπρινός ανέλυσε στους κατοίκους το όραμά του για ένα συμμετοχικό δήμο Ηρακλείου, ο οποίος θα βασίζεται στους πυλώνες της τοπικής ανάπτυξης, της κοινωνικής μέριμνας, του εγχώριου πολιτισμού και της αναβάθμισης της καθημερινότητας όλων των κατοίκων, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Με έμφαση μίλησε για την κατάρτιση ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδίου, αποτέλεσμα διαβούλευσης με επιστημονικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς όπως τα Επιμελητήρια, ο ΟΛΗ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, o Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο κ.λπ. ώστε να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες στις παρεμβάσεις του δήμου Ηρακλείου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ Λαμπρινός είπε ότι: «η δημιουργία βιολογικών καθαρισμών θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα καθώς συνδέεται άμεσα με την υγεία των κατοίκων».

Ο κ. Λαμπρινός συμφώνησε με τα αιτήματα των κατοίκων και ιδίως για την ανάδειξη του σπηλαίου Χαμαμουτζή- όπου πάρθηκε ο όρκος της πρώτης ενωμένης Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών σε ολόκληρη την Ευρώπη-, και των περιπατητικών διαδρομών στο φαράγγι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook