Τέσσερις συμβάσεις έργων για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι συμβάσεις των έργων υπογράφτηκαν στην Περιφέρεια παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του διευθυντή τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, του διευθυντή τεχνικών έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΜΑΡΜΙ ΑΕ».

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα αφορούν συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου, και οι παρεμβάσεις αυτές θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια».

Ο κ. Κουκιαδάκης διευκρίνισε μάλιστα ότι τα έργα οδοποιίας θα εκτελεστούν και σε επαρχιακούς δρόμους που διέρχονται από οικισμούς, όπως επίσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν

Συντήρηση οδοστρώματος με εργασίες όπως η αποκατάσταση των επιφανειακών φθορών, ο καθαρισμός της οδού, η ανανέωση των διαγραμμίσεων, η απομάκρυνση ξένων σωμάτων (π.χ. φερτών υλικών), ασφαλτόστρωση, οδοστρωσία, τοποθέτηση-αντικατάσταση σημάτων, μικρές επεμβάσεις εξυγίανσης οδοστρώματος με τοποθέτηση σκύρων και σφραγιστηρίων όπου υπάρχουν καθιζήσεις, κοπή δέντρων και κλαδιών για την εξασφάλιση ορατότητας κ.α.

Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών ορίζεται σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook