Ανακοίνωση στη σκιά της τραγωδίας που σημειώθηκε χθες στη Μεσσαρά εξέδωσε ο δήμος Φαιστού καταδικάζοντας τα κρούσματα ωμής βίας όπως αυτό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται :

«Με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Δήμο Φαιστού, η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι από την αρχή ξεκάθαρη, δηλώνοντας ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και θεωρεί παρά τις όποιες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ότι θα πρέπει να τεθεί εκ νέου ως προτεραιότητα η πρόληψη, η άμεση και μόνιμη ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Μεσαράς.

Ο Δήμος Φαιστού έχει ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές όλα τα αρμόδια όργανα και αρχές, θεωρώντας ότι η πρόληψη αποτελεί το μοναδικό ανασταλτικό μέτρο, καθώς η ανεπαρκής δομή αστυνομικών υπηρεσιών είναι εμφανής στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, απαιτούμε επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό σε θέματα που αφορούν τη Δημόσια Ασφάλεια των πολιτών, τα οποία αποτελούν μείζονος σημασίας.

Από την πρώτη στιγμή τονίστηκε η ανησυχία των Δημοτών και ο αποτροπιασμός απέναντι σε οποιαδήποτε κρούσματα βίας, πράγμα το οποίο έχει επισημανθεί κατά το παρελθόν σε επιστολές και συναντήσεις της Δημάρχου Φαιστού προς τα Υπουργεία και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές κατά τις οποίες τέθηκαν ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

Η άποψη της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη για τη μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook