Θύματα παρακολουθήσεων έχουν πέσει οι σημερινοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγείται η ανάκριση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή αλλά και για το σχέδιο «αποσταθεροποίησης της χώρας».

Και αυτό διότι ο γ’ τακτικός ανακριτής που διενεργεί τη σχετική έρευνα, κ. Δημήτρης Φούκας, έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι κάποιοι μετέφεραν ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες για συγκεκριμένες κινήσεις ανώτατων πολιτικών παραγόντων, ακόμη και το 2013!

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και από την οποία φαίνεται πως πρόσωπο που έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της ανάκρισης ενημερώνει με λεπτομέρειες τον συνομιλητή του για όλες τις παραμέτρους του ταξιδιού του κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το πρόσωπο που ακούγεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και φαίνεται να γνωρίζει άκρως ευαίσθητες πληροφορίες για το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και να τις μεταφέρει στον συνομιλητή του είναι ο Αριστείδης Καρατζάς. Πρόκειται για 69χρονο Ελληνοαμερικανό στο σπίτι του οποίου στην Πλάκα την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα έφοδος στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας.

Οσο για τον συνομιλητή του, το πρόσωπο δηλαδή το οποίο ο Αριστείδης Καρατζάς φέρεται να ενημερώνει με λεπτομέρειες για το πρωθυπουργικό ταξίδι, δεν είναι άλλος από τον Αλεξ Ρόντο, σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο Αλεξ Ρόντος μάλιστα έχει κληθεί από τον ανακριτή και έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση, ενώ με την ιδιότητα του μάρτυρα περνάει επίσης αυτή την εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτή και ο Αριστείδης Καρατζάς.

«Eμφανίζεται να προωθεί ισραηλινά συμφέροντα»

Η συγκεκριμένη συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το στοιχείο που έδωσε το έναυσμα στις ανακριτικές αρχές να ερευνήσουν την οικία του 69χρονου Ελληνοαμερικανού.

Πρόκειται, ωστόσο, για μία μόνο συνομιλία από τις δεκάδες που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται να μιλάει με πολύ κόσμο, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, και να προωθεί ισραηλινά συμφέροντα στην Ελλάδα», ανέφερε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά και του αποκαλούμενου σχεδίου «αποσταθεροποίησης της χώρας» που απασχολεί επί σειρά ετών τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Αριστείδη Καρατζά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα που ενισχύουν τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην ανάκριση και σύμφωνα με αυτά συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα διεκδικούσαν με παρασκηνιακές μεθόδους, όπως για παράδειγμα οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και οι παρακολουθήσεις, προνομιακή πρόσβαση στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Πρόκειται για μεγάλες εταιρείες που, όπως προκύπτει, για να πετύχουν τους στόχους τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και απόμαχα στελέχη μυστικών υπηρεσιών που διέθεταν την... τεχνογνωσία για τις παρακολουθήσεις.

Ηδη, εξάλλου, η ανάκριση έχει ταυτοποιήσει το πρόσωπο που θεωρείται ως ο πρωταγωνιστής στις τηλεφωνικές υποκλοπές συνομιλιών τη διετία 2004-2005 μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων. Το συγκεκριμένο πρόσωπο αναγνώρισαν μάρτυρες από φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν από τον ανακριτή όπου κλήθηκαν και κατέθεσαν. Από τις καταθέσεις τους κατέστη σαφές για την ανάκριση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε φυσική παρουσία στην Ελλάδα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προμηθεύονταν τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.

Η offshore και η ΜΚΟ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις αρμόδιες δικαστικές αρχές θεωρείται πλέον δεδομένο πως το παιχνίδι των παρακολουθήσεων ανώτατων πολιτικών παραγόντων παιζόταν στην Ελλάδα (και) εν έτει 2013 και δεν τελείωσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αφού συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία, με τις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση να έρχονται συχνά πυκνά προ εκπλήξεων.

Κάτι τέτοιο συνέβη όταν για παράδειγμα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινά σημεία στην υπόθεση των υποκλοπών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Πιο συγκεκριμένα, πρόσωπο που φέρεται να έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε μεταφορά πληροφοριών βρίσκεται παράλληλα πίσω από συγκεκριμένη ΜΚΟ και μάλιστα έχει λάβει μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Το πρόσωπο αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της ανακριτικής έρευνας ανήκει στο περιβάλλον κορυφαίου πολιτικού και το ζητούμενο πλέον είναι να εξεταστεί πώς διέθεσε τα εκατομμύρια που έλαβε ως χρηματοδότηση.

Τα ευρήματα που συλλέγονται στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας αξιολογούνται πλέον ως ιδιαίτερα σοβαρά, με τις Αρχές να θεωρούν πλέον ώριμη την υπόθεση ώστε να μπορεί να σταθεί σε ακροατήριο και να οδηγήσει ακόμη και σε καταδίκες συγκεκριμένων προσώπων. Εκτιμούν δε ότι τα στοιχεία είναι πλέον ισχυρά και παραπέμπουν με νόημα στο περιεχόμενο απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την προώθηση συμφωνιών (και) στον αμυντικό τομέα της χώρας με αντάλλαγμα την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και όχι μόνο.

Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία για έξι offshore εταιρείες, με μία εξ αυτών να είναι «μαϊμού». Η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε με ψεύτικα ΑΦΜ και σ’ αυτήν ανήκουν κινητά τηλέφωνα με κατόχους Πακιστανούς που όμως δεν υπάρχουν! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η μαρτυρία Ρόντου

Ως ιδιαίτερα σημαντική, όμως, αξιολογείται και η κατάθεση που έδωσε πριν από μερικές εβδομάδες στον ανακριτή με την ιδιότητα του μάρτυρα ο Αλεξ Ρόντος, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή πολιτικό πρόσωπο του οποίου η δράση, σύμφωνα με αυτόν, κατέτεινε προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων! Οπως παρατηρούσαν νομικές πηγές, τα στόματα έχουν ανοίξει, αφού για πρώτη φορά αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις.

Η δικαστική έρευνα για το απίστευτο αυτό πολιτικοδικαστικό θρίλερ ξεκίνησε το 2006 όταν αποκαλύφθηκε πως επί μία διετία περίπου (2004-2005) παρακολουθούνταν τηλέφωνα μελών της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. και άλλων κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων. Ωστόσο, η δικογραφία το 2007 τέθηκε στο αρχείο για να ανασυρθεί από αυτό λίγο αργότερα, ενώ στην πορεία προέκυψε πως η υπόθεση των υποκλοπών συνδεόταν με σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή. Την έρευνα είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Νίκος Ορνεράκης.

Αριστείδης Καρατζάς
Ο μυστηριώδης Ελληνοαμερικανός εκδότης,η 17Ν και τα οπλικά συστήματα

Γεννημένος το 1945 στην Ελλάδα, ο Αριστείδης Καρατζάς φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο με πολυσχιδή δράση. Καταρχάς έχει στην κατοχή του εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «Μέλισσα», ενώ κατά καιρούς εμφανίζεται να συμμετέχει σε εταιρείες που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και με εταιρείες οπλικών συστημάτων. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αποκαλύπτει η έρευνα του κ. Φούκα ο Αριστείδης Καρατζάς εμφανίζεται να μιλάει με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και από τα όσα λέει φαίνεται ότι ενεργεί για την προώθηση ισραηλινών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Το όνομα του Αριστείδη Καρατζά είχε δει το φως της δημοσιότητας και το καλοκαίρι του 2003 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, σε πρώτο βαθμό, για την υπόθεση της 17Ν. Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράμπελας, όταν είχε εκδώσει το βιβλίο του «Το ελληνικό αντάρτικο των πόλεων, 1974-1985», είπε πως ο Αριστείδης Καρατζάς τον είχε πλησιάσει και του είχε προτείνει αντί 2 εκατ. δολαρίων να αγοράσει τα συγγραφικά δικαιώματα και να εκδώσει το βιβλίο του στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος (η κατάθεσή του περιλαμβάνεται στα επίσημα πρακτικά της δίκης), ο Αριστείδης Καρατζάς του έθεσε κάποιους όρους για να προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ.

Ενας από αυτούς ήταν να προσθέσει στο βιβλίο του ένα ή δύο κεφάλαια που να αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αναδεικνύουν τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Γιάσερ Αραφάτ. Επίσης ο Αριστείδης Καρατζάς ζήτησε από τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, να μπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη «17 Νοέμβρη»! Ο Αριστείδης Καρατζάς γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στη Νέα Υόρκη όπου μετακόμισε με τους γονείς του σε μικρή ηλικία. Στο πρόσωπό του οι Αρχές θεωρούν ότι βλέπουν τον επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης ευαίσθητων πληροφοριών που είχε στηθεί στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

protothema.gr