Η 83χρονη ήταν φιμωμένη με πετσέτα και ταινία περιτυλίγματος, ενώ τα πόδια της ήταν δεμένα με δερμάτινο λουρί τσάντας και το δεξί της χέρι έφερε καφέ μονωτική ταινία. Επιπλέον, το χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα στην ντουλάπα της είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί τα χρήματα και τα κοσμήματα που περιείχε.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψε ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν ένας αλλοδαπός, ο οποίος έχει εμπλακεί σε σωρεία ληστειών και είναι στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συγκεκριμένος έχει δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και υπηκοότητες, εμφανιζόμενος ως Γεωργιανός, Ρώσος ή Ουκρανός.

Συνεργός του ήταν μια 36χρονη Γεωργιανή, η οποία εντοπίστηκε προχθές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής. Κατά την προσαγωγή της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, επέδειξε πλαστή βεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Αρχικά αρνήθηκε επίμονα τη διάπραξη του εγκλήματος, στη συνέχεια όμως, υπό την πίεση των επιβαρυντικών στοιχείων, ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία.

Όπως αποκάλυψε η Γεωργιανή, γνώρισε την ηλικιωμένη την ίδια ημέρα της δολοφονίας της σε κατάστημα της περιοχής και την έπεισε να μεταβούν στο σπίτι της. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στο συνεργό της, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα.

Στον τόπο του εγκλήματος ανιχνεύτηκε DNA του δράστη, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα της Γεωργιανής.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook