Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου, συνάντηση κλιμακίου της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Λυγερό με τον διευθυντή της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου κ. Γεώργιο Μανουσάκη.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β’ βάθμια εκπαίδευση στο δήμο Ηρακλείου.

Επίσης έγινε μνεία στη γενική υποβάθμιση της εκπαίδευσης και ειδικότερα της τεχνολογικής εκπαίδευσης στο δήμο Ηρακλείου, ενόψει και των επικείμενων απολύσεων μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Συζητήθηκε και το κτιριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων το οποίο πλέον ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου και των σχολικών επιτροπών και διατυπώθηκε το ερώτημα κατά πόσο η διεύθυνση της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του.

Xθες o κ. Λυγερός συναντήθηκε με κατοίκους του Προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν τα οποία αναφορικά είναι:

• αγροτική οδοποιία
• άρδευση
• ανάδειξη και συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων
• το σχέδιο πόλης σε συνάρτηση με την υφιστάμενη αρχαιολογική ζώνη

Στη συνέχεια κλιμλακιο της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Λυγερό συναντήθηκε με κατοίκους του Τσαγκαρακίου.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν τα οποία αναφορικά είναι:

• η ακαταλληλότητα του δικτύου και του νερού ύδρευσης
• η προβληματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού
• η μετακίνηση των μαθητών του οικισμού προς τα σχολεία προορισμού που γίνεται από τα ΚΤΕΛ με βάση άλλα συμφέροντα και όχι την πραγματική εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών
• προβλήματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή (άρδευση κ.ά.)

Ακολούθησε διάλογος και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Από τη μεριά της Δ.Κ. τονίσθηκε ότι οι επισκέψεις είχαν σαν στόχο να γνωρισθεί με τους κατοίκους και τα προβλήματά τους, υποσχέθηκαν δε ότι αφού μελετηθούν τα προβλήματα θα επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα θέσουν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook