«Η πτήση τέλειωσε στον Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ύστερα από τον εντοπισμό δύο αντικειμένων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. 

Ειδικότερα, ο Νατζίμπ Ραζάκ είπε: «Επικοινώνησε μαζί μας η βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται τον δορυφόρο και με βάση τα νέα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το τελευταίο στίγμα του χαμένου Boeing ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ. Πρόκειται γα μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η χαμένη πτήση τέλειωσε στον Ινδικό Ωκεανό. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο».

\"\"

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβατών μεταφέρονται εσπευσμένα στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ. Όπως επεσήμανε και ο μαλαισιανός πρωθυπουργός, «ήδη οι αερογραμμές έχουν ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτά τα νέα είναι συγκλονιστικά. Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να σεβαστούμε το πένθος των συγγενών των θυμάτων».

\"\"

Σύμφωνα με το NBC, οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ενημέρωσαν τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων με ένα μήνυμα, το οποίο ανέφερε:

«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Οπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

 

\"\"

«Πραγματικά κατανοώ ότι δεν υπάρχουν λόγια, για να παρηγορήσουν τα μέλη των οικογενειών της πτήσης MH370. Όλος ο κόσμος είναι μαζί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών και Άμυνας της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας. 

\"\"

Όπως είπε ο ανώτατος αξιωματούχος της Μαλαισίας, τα αντικείμενα αναμένεται να ανασυρθούν μέσα στις επόμενες ώρες ή και αύριο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Να σημειωθεί ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ξεχωριστά από εκείνα που αναφέρθηκαν ότι εντόπισε κινεζικός δορυφόρος περίπου στην ίδια περιοχή. 

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook