Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου για σήμερα στον “Καλλικρατικό” Δήμο Χανίων διαμορφώνεται ως εξής:

Κεντρικό πρόγραμμα εορτασμού

Δ.Ε. Χανίων

08:30 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

11:40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, το Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00: Παρέλαση (στο καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Θερίσου

Δημοτική Κοινότητα Περιβολίων

10.00: Δοξολογία στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση.
11:00: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Τοπική Κοινότητα Βαρυπέτρου

10.00: Δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας, περιοχή Μαρμαρά.

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου

Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών

10:30: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Κουνουπιδιανών. Συμμετέχουν 1ο & 2ο Δημοτικό Κουν/νών, Γυμνάσιο Κουν/νών και Δημοτικό Χωραφακίων.

Τοπική Κοινότητα Χωρδακίου

10:00: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Χωρδακίου.

Τοπική Κοινότητα Μουζουρά

10:00: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μουζουρά.

Τοπική Κοινότητα Στερνών

10:15: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στις Στέρνες. Συμμετέχουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Στερνών.