Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση κλιμακίου της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Λυγερό, με το Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ν. Ηρακλείου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες και οι έμποροι του δήμου μας και τα αιτήματά τους, όπως:

• Το ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς και η ΒΙΠΕ Ηρακλείου, σε σχέση με το ρυθμιστικό σχέδιο και τις χρήσεις γής,
• Οι λαϊκές αγορές, η λειτουργία και χωροθέτησή τους, καθώς
• Αντιδημαρχία σχετική με τους εμπόρους και βιοτέχνες.

Δεσμεύθηκαν δε, ότι σε σύντομο διάστημα θα καταθέσουν ολοκληρωμένο πακέτο με τις προτάσεις του ΟΕΒΕΝΗ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Από τη μεριά της η δημοτική κίνηση, δια του επικεφαλής της, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα, η δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα ή ομάδες ατόμων, αποτελεί μια κοινωνική διεργασία η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο, σε ότι αφορά την εξέλιξη του παραγωγικού δυναμικού και την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Επίσης τονίστηκε ότι για τη δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» η στήριξη των ΜμΕ είναι στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο όμως κανόνων που θα ενθαρρύνουν τη στροφή της
επιχειρηματικότητας σε νέους τρόπους κερδοφορίας, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας, της ποιότητας των προϊόντων και της διαρκούς αναζήτησης της καινοτομίας, της προώθησης συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων, τη βελτίωση της σχέσης του κεφαλαίου και της μισθωτής εργασίας.

Τέλος τονίσθηκε ότι η παράταξη θα σταθεί στο πλευρό του κλάδου και θα στηρίξει όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook