Τελευταία ενημέρωση 11.00 π.μ.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί, λίγα λεπτά μετά της 8, οι δύο άνδρες που κρατούνται για το άγριο φονικό στο Αντισκάρι, στο Ηράκλειο το απόγευμα της Κυριακής (δείτε εδώ)

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν τόσο νωρίς στον εισαγγελέα προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν αρχίσει η παρέλαση, οπότε και θα έχει μαζευτεί πολύς κόσμος στη Λ. Δικαιοσυνής.

Μαζί τους είναι οι συνήγοροι τους, ενώ τόσο ο 26χρονος όσο και ο 33χρονος  βασικός κατηγορούμενος ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο εισαγγελέας όπως αναμενόταν άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, και κατοχή φυσιγγίων.

Οι δύο συνήγοροι μίλησαν για την... κακιά στιγμή, ενώ χαρακτήρισαν το θάνατο του 51χρονου ατυχές γεγονός.

Στην προανάκριση πάντως οι δύο επιχείρησαν να μεταθέσουν τις ευθύνες. Ο μεν 33χρονος υποστήριξε πως για το άγριο φονικό ευθύνεται ο 26χρονος, καθώς είχε προηγούμενα με το θύμα.

Όπως υποστήριξε, ο 26χρονος είχε "ζητήσει" την κόρη του θύματος και επειδή ο Προβιδάκης δεν του την "έδωσε" είχε απωθημένα με τον νεκρό.

Από την άλλη ο 26χρονος υποστήριξε πως ο 33χρονος ήταν εκείνος που χτύπησε πρώτος και επιτέθηκε στο θύμα κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού. Να σημειώσουμε πως τελικά οι δύο άνδρες δεν είναι αδέλφια, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. 

Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στη γενέτηρά του, τις Γκαγκάλες ο Κώστας Προβιδάκης.

Flashnews.gr