Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το θέμα της ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η ερώτηση θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς. Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών εκτείνονται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και κάθε γωνιά της επαρχίας» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αθήνα και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονίες της.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, «καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς, συνδυάζει την έξαρση της εγκληματικότητας με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία, όπως τονίζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί και δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισής της.

Ο κ. Σαμαράς ερωτά τον Πρωθυπουργό εάν έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τη σοβαρότητα της κατάστασης και των συνεπειών της στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εάν έχει συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθημάτων ασφάλειας στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στον αρμόδιο υπουργό Χρ.Παπουτσή.

Ο κ. Μιχελάκης όταν ρωτήθηκε εάν η ΝΔ ζητά την παραίτηση του κ. Παπουτσή, διερωτήθηκε: «Υπάρχει ακόμα υπουργός Προστασίας του Πολίτη;»

Η ερώτηση Καρατζαφέρη

«Καζάνι που βράζει είναι το κέντρο της Αθήνας» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και προσθέτει ότι «εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση έχουν φτάσει στο απροχώρητο την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου επικρατούν συνθήκες \’γκετοποίησης\’, πλήρους αποσταθεροποίησης και εξαθλίωσης».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «η πρόσφατη άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη ήταν αφορμή να πυροδοτηθούν νέες, εκτεταμένης κλίμακας, συγκρούσεις, μεταξύ κατοίκων, λαθρομεταναστών και ακραίων κοινωνικών ομάδων», ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι «επιτρέπει να διολισθαίνει μέρα με την ημέρα το κέντρο της πρωτεύουσας σε αυτήν την όλο και πιο τραγική κατάσταση».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook