​Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 28χρονη καθηγήτρια νοηματικής που ήταν έγκυος, έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς στα οδοφράγματα της πόλης Λος Τέκες, νότια του Καράκας.

Το τραγικό περιστατικό έγινε όταν η  28χρονη και ο συζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι τους με λεωφορείο, το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία του, λόγω των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές.

Τότε οι επιβάτες κατέβηκαν και η Μαρία Ουρκιόλα προσπάθησε να διασχίσει τα οδοφράγματα.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα φορτηγάκι. Από το εσωτερικό του ακούστηκαν έως και 14 πυροβολισμοί, σύμφωνα με μάρτυρες. Μία από τις σφαίρες βρήκε την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι ενώ ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε.

\"slide_338013_3438198_free.jpg\"
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι για τη δολοφονία της 28χρονης ευθύνεται η Αντιπολίτευση που ελέγχει την πολιτεία Μιράντα, στην οποία ανήκει η πόλη.

Ο Παναμάς είναι μία από τις λίγες χώρες της περιοχής που από την αρχή καταδίκασε τις πρακτικές του Νικολάς Μαδούρο έναντι των διαδηλώσεων, ζητώντας μάλιστα την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού στο Καράκας.

\"slide_338013_3438196_free.jpg\"

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ίδια η γενική εισαγγελέας της χώρας αναγνώρισε τουλάχιστον 60 περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια των διαδηλώσεων, λέγοντας ότι αυτές εξετάζονται.

Η ίδια, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτές δεν είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook