Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική Επέτειο της 25ης Μαρτίου παρευρέθη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο κ.Κουράκης παρακολούθησε την παρέλαση τόσο στην Νέα Αλικαρνασσό όσο και στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρου ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε μ ε θερμά λόγια στον καλό του φίλο όπως είπε Γιάννη Κουράκη και το έργο που επιτελεί στο Ηράκλειο του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και ακολούθησε η παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου ο Δήμαρχος Ηρακλείου μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και εκπροσώπους των Αρχών και φορέων.

Μετά τις εκδηλώσεις στην Αλικαρνασσό ο κ. Κουράκης παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά . Στην Λεωφόρο Δημοκρατίας χειροκρότησε τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του με αφορμή την σημερινή επέτειο τόνισε:

“Η επανάσταση του 1821 ήταν από τις πιο οργανωμένες αντιδράσεις του Ελληνισμού ενάντια στον τούρκο κατακτητή. Οι Έλληνες αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν και πέτυχαν την ελευθερία τους. Το παράδειγμα του ’21 μας διδάσκει ότι εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ο Ελληνικός λαός μπορεί να τα καταφέρει και αυτή τη φορά και να επιστρέψει η ανάπτυξη και η ευημερία στη χώρα μας. Χρόνια πολλά σε όλους”