Παράταση χωρίς καταληκτική ημερομηνία και τροποποίηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ\’ Οίκον» ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των πολιτών είναι ο λόγος, σύμφωνα με το υπουργείο, που το Πρόγραμμα παρατείνεται μέχρις εξαντλήσεως των πόρων ανά Περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις τέσσερις τράπεζες που έχουν επιλεχθεί περισσότερες από 30.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 15.000 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ η υπαγωγή στο πρόγραμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, όπως σημειώνει το ΥΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αποτύπωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων από τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την οικονομική συγκυρία, το Πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:

Επιλέξιμα για το πρόγραμμα είναι τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31/12/1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 €/τ.μ
Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.

Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελούμενων, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας διαθέσιμης φορολογικής δήλωσης, από τρεις γίνονται δύο και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Α

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 € ή τις 60.000 € αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%.

Κατηγορία Β

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 € ή 60.000 και 80.000 € αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%.

Η κατάταξη στις ανωτέρω κατηγορίες γίνεται βάσει της τελευταίας διαθέσιμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και πληρούν τους όρους θα υπαχθούν άμεσα στο πρόγραμμα, ενώ οι νέες τροποποιήσεις στους όρους του προγράμματος θα ισχύουν και για τις αιτήσεις αυτές.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook