Το παρασκήνιο είναι εντονότατο και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί ως την τελευταία στιγμή ώστε να μην υπάρξουν “εκπλήξεις” για την κυβέρνηση στην ψηφοφορία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γάλακτος με την κυβέρνηση να στέλνει τον Μ. Χαρακόπουλο στη Λάρισα για την παρέλαση και εκείνος να προωθεί νέα πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα.

Η πρόταση δεν είναι μακριά από την πρόταση της κυβέρνησης, όμως αυτό δεν είναι το μόνο μέτωπο.

Άνοιξαν παράλληλα τα θέματα των ταξί αλλά και των φαρμάκων με τους επαγγελματίες των δύο κλάδων να ξεκινούν κινητοποιήσεις.

Το τελικό κείμενο πάντως θα φτάσει στα χέρια των κοινοβουλευτικών ομάδων σήμερα ή αύριο και όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει τρία άρθρα με το πρώτο να περιλαμβάνει τις αλλαγές που θέλει ο ΟΟΣΑ, το δεύτερο να αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο να είναι εκείνο που θα δώσει την αφορμή στους βουλευτές να ψηφίσουν έχοντας… δικαιολογία για όλα τα υπόλοιπα.

Το τρίτο άρθρο θα αποτελείται από διατάξεις φορολογικού περιεχόμενου, που στην πλειονότητά τους, όπως λέγεται, θα είναι ευνοϊκές για τους φορολογουμένους αφού θα προβλέπουν κυρίως μειώσεις προστίμων και προσαυξήσεων. Στο ίδιο άρθρο θα περιληφθούν, πιθανότατα, και οι διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί ως την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να ανάψουν το «πράσινο φως» στο eurogroup της 1η Απριλίου ώστε να εκταμιευθούν οι δόσεις του δανείου που φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook