Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 9 μ.μ. θα προβληθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού η ταινία μικρού μήκους της Κωνσταντίνας Πάλλη «Ελάχιστη».

Η ταινία «Ελάχιστη» (Diminished) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων δημιουργών και εξαρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Η ταινία «Ελάχιστη» μιλά για την κρίση και για τις αλλαγές που έφερε στις ζωές όλων μας, και ειδικά στους νέους. Η κεντρική ηρωίδα, πραγματικά «ελάχιστη» ανάμεσα στους πολλούς, αγωνίζεται να βρει μια θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Έχει περιθώριο μόνο μιας μέρας για να βρει δουλειά και στέγη. Στην προσπάθεια της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλη την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας που βιώνει την κρίση σε όλα τα επίπεδα. 

Η ταινία μιλά για τη μοναξιά όλων αυτών που δεν στάθηκαν τυχεροί. Πολλοί απ’ τους συντελεστές είναι και οι ίδιοι χρόνια άνεργοι και γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση από δικές τους εμπειρίες. Η ταινία ήταν ένας τρόπος να αντισταθούν και να μιλήσουν για όλα αυτά που βιώνουν. 

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο TALOS ODEON στο Ηράκλειο Κρήτης που είναι και ο τόπος γυρισμάτων, μιας κι οι συντελεστές της ζουν κι εργάζονται στην Κρήτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη
Κάμερα: Νικολάι Ντορόζκιν
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος
Μουσική: Γιάννης Βάρδας
Μοντάζ: Νικολάι Ντορόζκιν
Ηχοληψία: Βαγγέλης Αποστόλου
Παίζουν: Αθηνά Καζούρη, Κώστας Ζαϊμάκης, Ελευθερία Σινατσάκη, Λευτέρης Τακάκης, Μαίρη Ανδρουλάκη, Ρένα Πασπάτη, Χαρούλα Μαυράκη, Δημήτρης Φλουρής, Κωνσταντίνος Θανάσουλας, Ιgor Korosec, Γιάννης Σωμαράκης, Barbara Daling, Σπύρος Ρεντούμης, Νίκος Σηφάκης, Παναγιώτης Τούτιος κ.α.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.