Περιοδεία πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη 26 Μάρτη , στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο επικεφαλής ήταν ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά την περιοδεία ο Στέλιος Ορφανός με αφορμή τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για τη νέα ΚΑΠ παραχώρησε την παρακάτω δήλωση:

« Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για το 2015-2020 αποτελεί τη συνέχεια των προηγούμενων, που οδήγησαν χιλιάδες αγρότες στην καταστροφή και το περιθώριο, εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Η μείωση των επιδοτήσεων επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΚΑΠ. Ευθύνες έχει και Η ΠΑΣΕΓΕΣ ως συνεπής υποστηρικτής της ΚΑΠ της ΕΕ, κάνει προτάσεις που εξωραΐζουν τον αντίπαλο (κυβερνήσεις , ΕΕ) και συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς στρέφοντας τους αγρότες της μιας περιφέρειας απέναντι στην άλλη.

Οι ευθύνες της περιφέρειας είναι τεράστιες! Όχι μόνο δεν αντιτάχθηκε στην καταστροφική για τους αγρότες πολιτική , αλλά την εξειδίκευσε με το «στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και της διαχείρισης των προϊόντων του» όπως το ονομάζουν.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν αρκετή πείρα από την εφαρμογή των προηγούμενων ανάλογων πολιτικών και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Αν δεν παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αγροκτόνας πολιτικής, το ξεκλήρισμα και η χρεοκοπία τους είναι δεδομένα.

Μόνος δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, ο αγώνας για μια άλλη αγροτική πολιτική προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της.

Στις εκλογές του Μάη, καλούμε τους αγρότες να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όσους στήριξαν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Στις ευρωεκλογές , τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, παντού, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook