Ερώτηση απηυθυνε στον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής ΝΔ Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα των νοσοκομείων στο νομό Λασιθίου.

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία σειρά από αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει την αμηχανία και την οργή των κατοίκων του Νομού Λασιθίου οι οποίοι δικαιολογημένα αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν.

Άλλωστε κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το χάρτη της Παιδείας στο Νομό, όπου παρά τις κυβερνητικές εγγυήσεις για τη μη κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ, ήδη «κλείνει» τμήμα στον Άγιο Νικόλαο.

Από τη μία, λοιπόν, έχουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Νοσοκομείο του Νομού και από την άλλη τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες κάποιοι διατείνονται ότι τα τέσσερα (4) Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου πρέπει να συγχωνευτούν σε ένα (1).

Δε φτάνουν, λοιπόν, οι ελλείψεις και η υποβάθμιση των Νοσοκομείων του Λασιθίου, όπως σε Ιεράπετρα και Σητεία, με πρόβλημα ακόμη και στις εφημερίες, αλλά και οι ιδιόμορφες και δύσκολες συνθήκες μεταφοράς ασθενών λόγω του οδικού δικτύου, πλέον –καθώς φαίνεται- διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή τους.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, ενώ το τελευταίο κομμάτι αυτού του παζλ της αβεβαιότητας μπήκε με τη διακοπή των εργασιών στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο πληροί όλες τις εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ υποστηρίζει τόσο το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αγίου Νικολάου, όσο και το υπό ανέγερση κέντρο αποκατάστασης-αποθεραπείας στη Νεάπολη.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιος είναι επιτέλους ο σχεδιασμός σας, αν υπάρχει, για το χάρτη υγείας στο Νομό Λασιθίου;

Γιατί διεκόπησαν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τι μέλλει γενέσθαι;

Θα προχωρήσετε ή όχι σε συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων; Πότε επιτέλους πρόκειται να αντιμετωπίσετε τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών;

Ο ερωτών βουλευτής, Γιάννης Πλακιωτάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook