Την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, που εφαρμόσθηκε με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης την περασμένη Πέμπτη, διέταξε σήμερα διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας.

Η Αρχή Εποπτείας της Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (ΤΙΒ) αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Το μέτρο «είναι αντίθετο προς τις αρχές του κράτους δικαίου», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της τουρκικής πρωτεύουσας , σύμφωνα με το CNN Turk.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων προσέφυγαν στην τουρκική δικαιοσύνη κατά της απόφασης των τουρκικών αρχών.

Η Αρχή Εποπτείας των Τηλεπικοινωνιών μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση, αλλά οφείλει να εφαρμόσει τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο αποκλεισμός του Twitter δεν είχε πρακτική σημασία, αφού δεν εμπόδισε την πρόσβαση των χρηστών που βρήκαν τρόπους να ξεπεράσουν το μέτρο. Προκάλεσε, ωστόσο, θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και τον εξωτερικό της Τουρκίας και την καταδίκη της νέας αυταρχικής παρεκτροπής του τουρκικού καθεστώτος.

newsbeast.gr