Ένα σημαντικό οδικό έργο που ενδυναμώνει την ανάπτυξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου και κάνει ταχύτερη και ασφαλέστερη τη μετακίνηση-μεταφορά εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για το οδικό έργο «Διάνοιξη νέου τμήματος Φράγμα Ποταμών-Παντάνασσα τμήμα Πατσός-Παντάνασσα» μήκους 2,5 χιλιομέτρων, και χρηματοδότηση 6,8 εκ. ευρώ προερχόμενη από το ΕΣΠΑ ΠΕΠ-ΚΡΗΤΗΣ 2007-2013.

Στα σημερινά εγκαίνια του έργου παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας, Περιφερειακοί-Δημοτικοί σύμβουλοι, η προισταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, υπηρεσιακά στελέχη από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ προηγήθηκε αγιασμός.

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, εγκαινιάζουμε σήμερα με υψηλή οδική ασφάλεια και χαιρόμαστε που παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Με την άριστη συνεργασία που είχαμε ως Περιφέρεια με τους φορείς, το δήμο Αμαρίου, τις τεχνικές υπηρεσίες, καταφέραμε και ολοκληρώσαμε το σημαντικό αυτό έργο.

Ευχαριστίες θα πρέπει να απευθύνουμε και στον πρώην Νομάρχη Ρεθύμνου Γιώργο Παπαδάκη γιατί επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχε ενταχθεί το έργο, και εμείς ως Περιφέρεια το ολοκληρώσαμε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Νέος στόχος τώρα που έχει τεθεί είναι να ολοκληρωθεί ο «Αμαριώτικος» δρόμος που είναι ένα όραμα χρόνων.

Εμείς είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελετών, να διεκδικήσουμε τους πόρους, για να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή επεσήμανε ότι, «ένα μεγάλο έργο εγκαινιάστηκε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης, εδώ στο δήμο Αμαρίου, που συνδέει την Πατσό με την Παντάνασσα.

Ένα αναπτυξιακό έργο που από σήμερα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Υπήρχε μια εξαιρετική συνεργασία με το δήμο Αμαρίου για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου».

Η κ. Λιονή ανέφερε επίσης ότι μόλις ανοίξουν οι προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ πρόκειται να ενταχθούν και άλλα σημαντικά έργα όπως βιολογικοί και αποχετευτικά συστήματα, όπως είναι το φράγμα Ποταμών.

Ο δήμαρχος Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας είπε ότι «το έργο συντομεύει το χρόνο άφιξης στο Αμάρι, ενώ η οδήγηση πλέον γίνεται ασφαλέστερη. Είναι ένα έργο προοίμιο για να ολοκληρωθούν και τα άλλα δυο τμήματα του «Αμαριώτικου» δρόμου από την Αγ. Φωτεινή στο Φουρφουρά και από το Φουρφουρά στις Μάντρες, ώστε ένα όνειρο δεκαετιών να πάρει «σάρκα και οστά».

Τεχνικά στοιχεία

-Το μήκος του οδικού έργου, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας, 2,5 χιλιόμετρα και μέσο πλάτος 7,5 μέτρα

-Έχουν κατασκευαστεί δυο γέφυρες, η πρώτη μήκους 90 μέτρων, και η δεύτερη αφορά ανισόπεδη διάβαση που θα οδηγεί στο μελλοντικό οικισμό «Αγ. Πνεύματος»

-Έχουν κατασκευαστεί 6 τοίχοι αντιστήριξης που έχουν θεμελιωθεί σε φρεατοπασσάλους λόγω χαλαρότητας του εδάφους στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook