Τη στιγμή που τα βλέμματα ολόκληρου το κόσμου είναι στραμμένα στο θρίλερ του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την 8η Μαρτίου, νέο περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας με αεροσκάφος μαλαισιανής, σε συνεργασία με την Ινδονησία, αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους,

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τη Malaysia Airlines, αλλά για τη Malindo Air, ελικοφόρο της οποίας έπιασε φωτιά σήμερα Τετάρτη, λίγη ώρα από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σουλτάν Αμντούλ Αζίζ Σαχ στην περιοχή Σουμπάνγκ της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στο ATR-72-600 που μετέφερε ομάδα ποδοσφαίρου ξέσπασε φωτιά ενώ βρισκόταν στα 7.000 πόδια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

«Το σύστημα εντοπισμού φωτιάς ενεργοποιήθηκε και αμέσως, το πλήρωμα ακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία αντιμετώπισης μίας τέτοιας έκτακτης κατάστασης. Ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει στην Σουμπάνγκ και να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος χωρίς να σημειωθεί ατύχημα και χωρίς κανένα τραυματισμό. Όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλη πτήση με προορισμό την Κουάλα Τερενγκάνου», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Malindo Air, τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από ειδικούς καθώς και από την κατασκευάστρια εταιρία.

Νωρίτερα, ένας από τους παίκτες της ομάδας Τερενγκάνου ανήρτησε φωτογραφία στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία απεικονίζονται, όπως σχολίασε, οι φλόγες από τη μηχανή του αεροσκάφους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook