Υλικά
 
• 1 κιλό ασκορδουλάκοι (βολβοί)
• 7 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
• 3 κ. σούπας αλάτι
• 5 κ. σούπας ξύδι
• Παρθένο ελαιόλαδο (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τους ασκορδουλάκους όπως τα κρεμμύδια, χαράζοντας τους από την πλευρά της ρίζας. Τους πλένουμε με άφθονο κρύο νερό και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να τους σκεπάσει. 
 
Μόλις πάρουν μία βράση, σουρώνουμε το νερό κα τους ξαναβράζουμε με άλλο νερό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές. Την τελευταία φορά τους αφήνουμε να βράσουν παραπάνω, περίπου για 15 λεπτά. Κατόπιν τους σουρώνουμε και μόλις στραγγίξουν, τους βάζουμε σε λεκάνη και αλατίζουμε. 
 
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε βάζο μέχρι τη μέση και συμπληρώνουμε με παρθένο ελαιόλαδο. Κλείνουμε αεροστεγώς με καπάκι και φυλάσσουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. 
 
Σερβίρουμε σαν κρύο ορεκτικό, γαρνίροντας με άφθονο άνιθο, καθώς επίσης ραντίζουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.