Ερώτηση με θέμα \”Μάστιγα το αλκοόλ για τους νέους\” του βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Ο κ. Στρατάκης τονίζει μεταξύ  άλλων  στην Ερώτησή του ότι \”τα αυξανόμενα κρούσματα του προώρου, ηλικιακά, εθισμού στο αλκοόλ, ιδιαίτερα στην Κρήτη, λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις, αποτελώντας πραγματικά μια μάστιγα για τους νέους της χώρας μας.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), δείχνει ότι ένας στους επτά μαθητές πίνει με συχνότητα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Σχεδόν οι μισοί μαθητές (42%) αναφέρουν υπερβολική χρήση αλκοόλ (5 ή περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά στη σειρά μέσα στον τελευταίο μήνα) και το ίδιο έχει κάνει πάνω από τρεις φορές το 15%. Επιπλέον, το 14,9% των αγοριών και το 9,5% των κοριτσιών έχουν μεθύσει μέσα στον τελευταίο μήνα.

Στην Κρήτη, μάλιστα, το φαινόμενο του εθισμού στο αλκοόλ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο εξαιτίας και της κουλτούρας που θέλει τα οινοπνευματώδη αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των Κρητικών. Την ίδια ώρα, το εργαστήριο αλκοολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δέχεται περίπου 700 επισκέπτες το χρόνο, εκ των οποίων μεγάλο μέρος είναι νέοι άνθρωποι, ακόμη και έφηβοι.\”

Ο κ.Στρατάκης τονίζει επίσης στην Ερώτησή του ότι τα αυξανόμενα κρούσματα του πρώρου, ηλικιακά, εθισμού στο αλκοόλ, ιδιαίτερα στην Κρήτη, λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις, αποτελώντας πραγματικά μια μάστιγα για τους νέους της χώρας μας.

Τελικά ο Υπουργός Υγείας καλείται να απαντήσει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του πρόωρου, ηλικιακά, εθισμού στο αλκοόλ το οποίο αποτελεί μάστιγα για τους νέους, αλλά και πώς θα προωθηθούν στη νεολαία υγιή πρότυπα κατανάλωσης και τρόπου ζωής, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook