Αξιωματούχοι της Πολιτείας του Μισούρι εκτέλεσαν έναν άνδρα καταδικασμένο για απαγωγή, βιασμό και στραγγαλισμό ενός έφηβου κοριτσιού που εργαζόταν σ\’ ένα σταθμό βενζίνης, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας.
Ο θάνατος του Τζέφρι Φέργκιουσον, 59 ετών, διαπιστώθηκε στις 12:11 π.μ. (τοπική ώρα, 07:11 ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή του Μπον Τερ, δήλωσε ο Μάικ Ο\’Κόνελ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Μισούρι. Ήταν ο τρίτος άνθρωπος που εκτελέσθηκε φέτος στην Πολιτεία αυτή.
Ο Φέργκιουσον είχε καταδικασθεί δύο φορές για το φόνο της 17χρονης Κέλι Χολ, την οποία είχε απαγάγει μ\’ ένα συνεργό στις 9 Φεβρουαρίου 1989 καθώς η κοπέλα τελείωνε τη βραδινή βάρδιά της σε σταθμό βενζίνης του Σεντ Λιούις. Το πτώμα του κοριτισιού βρέθηκε γυμνό λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα.
Στον Φέργκιουσον έγινε μια θανατηφόρα ένεση 5 γραμμαρίων πεντοβαρβιτάλης, ενός βαρβιτουρικού ταχείας δράσης.
Η πρώτη καταδίκη του Φέργκιουσον το 1992 είχε ανατραπεί λόγω προβλήματος με τις οδηγίες προς τους ενόρκους. Καταδικάσθηκε σε δεύτερη δίκη και του επιβλήθηκε η θανατική ποινή.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook