Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την ψήφιση των ρυθμίσεων για το γάλα. Ο κατάλογος των βουλευτών από τα κόμματα της συγκυβέρνησης μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα η ανησυχία στο Μαξίμου να είναι πλέον έκδηλη.

Στις 12:00 συνεδριάζει στο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης στο οποίο μετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος καθώς και κορυφαίοι υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο ζήτημα των προτάσεων του ΟΟΣΑ και οι έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν για το γάλα και τα φαρμακεία αναμένεται να τεθούν στην σημερινή σύσκεψη αφού οι μνημονιακές υποχρεώσεις για το δημόσιο ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει».

Έχουν βρεθεί οι 4.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μέσω ενδοδημοτικής κινητικότητας που θα συμπληρώσουν τις 25.000 που απαιτούνται, κάτι που θα ανακοινωθεί και επίσημα στις 31 Μαρτίου.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την στάση ορισμένων βουλευτών κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές την ώρα που η χώρα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από την κρίση. «Εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Χατζηδάκη – Τσαυτάρη

Αργά χθες το βράδυ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αθ. Τσαυτάρη ο οποίος δεν διατηρεί πλέον τις ίδιες ενστάσεις που είχε αρχικά για το γάλα, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην συνάντηση δεν ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος δεν είχε κληθεί, παρά το γεγονός πως εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του.

«Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο του εφικτού» τόνισαν Τσαυτάρης και Χατζηδάκης σε συνομιλία που είχαν με τους δημοσιογράφους.

Υπό παραίτηση ο Μ. Χαρακόπουλος

Το κλίμα μεταξύ του Μαξίμου με τον αναπληρωτή υπουργό και βουλευτή Λάρισας είναι κάτι παραπάνω από ψυχρό και ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας είναι ο Τ. Μπαλτάκος με τον οποίο έχει συναντηθεί δύο φορές.

Ο Μ. Χαρακόπουλος εμμένει στις απόψεις του και φέρεται αποφασισμένος να παραιτηθεί εφ’ όσον δεν γίνει δεκτή η νέα πρόταση των αγελαδοτρόφων.

Έτοιμοι να καταψηφίσουν εμφανίζονται τουλάχιστον 10 βουλευτές με τους 7 να προέρχονται από την ΝΔ.

Ο κατάλογος των διαφωνούντων και οι δηλώσεις τους

Κ. Χατζηδάκης: Συνάντηση με βουλευτές

Ο υπουργός Ανάπτυξης επικοινωνεί διαρκώς με βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Γι αυτό το λόγο σήμερα αναμένεται να δεχθεί πιθανότατα στη Βουλή, αντιπροσωπείες των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως οι διαφωνούντες μόλις δουν τις ρυθμίσεις στην τελική τους μορφή θα αλλάξουν στάση. «Οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

real.gr