Η Διώρυγα της Κορίνθου η οποία «χωρίζει» την Πελοπόννησο από την Στερεά Ελλάδα, αποτελώντας παράλληλα και σημαντικό εμπορικό κόμβο για την χώρα μας, υπήρξε κατά καιρούς και χώρος διεξαγωγής «παράτολμων» δραστηριοτήτων από αθλητές όλου του κόσμου.

Στην φαντασία των πιο «τρελών» υπήρχε πάντα η ιδέα της πτήσης ανάμεσα σε αυτήν. Και όταν λέμε ανάμεσα, εννοούμε για μια στενή «λωρίδα» με μήκος 6.4 μέτρα,  και πλάτος γύρω στα 22 μέτρα. Πως θα ήταν άραγε αν ένα αεροπλάνο την διέσχιζε, όχι μία ούτε δύο αλλά έξι ολόκληρες φορές, με ιλιγγιώδη ταχύτητα;

Tην απορία αυτή μας έλυσε ο θρύλος του ιπτάμενου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Péter Besenyei, ο οποίος και βρίσκεται στη χώρα μας από το Σάββατο.

Ο 58χρονος Ούγγρος πιλότος επισκέφτηκε την Ελλάδα όχι μόνο για να «τιμήσει» τις ομορφιές της, αλλά κύρίως για να εκπληρώσει ένα όνειρο που είχε εδώ και πολλά χρόνια: Nα πετάξει μέσα στον Ισθμό της Κορίνθου με το αεροπλάνο του!

H ριψοκίνδυνη πτήση ακριβείας του έμπειρου πιλότου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης και συνολικά διήρκεσε 20 λεπτά

Αφού διέσχισε με ευθυγραμμισμένη πτήση ακριβείας τον Ισθμό, σταδιακά ανέβασε το βαθμό δυσκολίας εκτελώντας πολλαπλά εναέρια tricks και παράτολμες μανούβρες που φάνταζαν αδιανόητες, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου ανάμεσα στα τοιχώματα της Διώρυγας.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook