Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ και το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στην Ευρώπη, δείτε παρακάτω επτά προορισμούς, οι οποίοι «πρωταγωνίστησαν» σε αγαπημένες ταινίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας): Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ

Το μέλλον στο έθνος της Πάνεμ μπορεί να είναι αφιλόξενο και δυστοπικό, όμως οι «Αγώνες Πείνας» (όπως είναι γνωστή η ταινία στα ελληνικά) κινηματογραφήθηκαν σε ένα κατά τ’ άλλα πολύ φιλόξενο και γραφικό μέρος.

Τη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο χωριό Henry River Mill.

\"\"

The Sound of Music (Η μελωδία της ευτυχίας): Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

\"\"

Στην πόλη του Σάλτσμπουργκ μπορεί να δει κανείς πολλές από τις τοποθεσίες, όπου γυρίστηκαν σκηνές της κλασικής ταινίας «Η μελωδία της ευτυχίας». Το κάστρο Frohnburg φιλοξενεί κοιτώνες και αποτελεί συναυλιακό χώρο, όμως όσοι έχουν δει την ταινία θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν σε αυτό το σπίτι της οικογένειας Trapp.

Οι κήποι Mirabell είναι το μέρος, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές «Ντο-Ρε-Μι», ενώ κανείς μπορεί από αυτό το μέρος να δει και το σιντριβάνι του Πήγασου.

Harry Potter (Χάρι Πότερ): Warner Bros. Studios, Λονδίνο, Αγγλία

\"\"

Νομίζατε ότι το Hogwarts δεν είναι αληθινό; Εντάξει, μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι… επισκέψιμο!

Η επιθυμία σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα στα στούντιο της Warner Bros στο Λονδίνο, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά το Hogwarts Great Hall και να περπατήσετε εκεί όπου «μεγαλούργησαν» ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη.
Φροντίστε μόνο να κάνετε έγκαιρα κράτηση στα εισιτήριά σας.

Downton Abbey: Highclere Castle, Αγγλία

\"\"

Αν είστε φανατικοί θαυμαστές του Downton Abbey τότε το κάστρο Highclere είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από το Λονδίνο.

Σκηνές της διάσημης τηλεοπτικής σειράς γυρίστηκαν τόσο στο εσωτερικό του κάστρου, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Το κάστρο Highclere είναι ανοιχτό μόνο συγκεκριμένες περιόδους κατά τη διάρκεια του χρόνου, γι’ αυτό προτού πάτε εκεί, φροντίστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Lord of the Rings/The Hobbit (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών/Χόμπιτ): Matamata, Νέα Ζηλανδία

\"\"

Το Shire είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και εμφανίζεται στο prequel «The Hobbit: An Unexpected Journey».

Αν ο δρόμος σας, σας βγάλει στη… Νέα Ζηλανδία μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο χωριό Hobbiton, όπου ξεκίνησαν οι περιπέτειες του Frodo και του Bilbo.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή Matamata της Νέας Ζηλανδίας και εκτείνονται σε έκταση 12 στρεμμάτων. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν την pub που συνήθιζε να πηγαίνει το δίδυμο των χόμπιτ, «The Green Dragon Inn».

A Christmas Story (Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία): Οχάιο, ΗΠΑ

\"\"

Αναβιώστε μία από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν και ένα μουσείο αφιερωμένο στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» όπου φιλοξενούνται κοστούμια, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και άλλα αντικείμενα από την ταινία.

Game of Thrones: Ballintoy Harbour, Ιρλανδία

\"\"

Η γη των Westeros στην ταινία «Game of Thrones» μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να μένει κανείς, ωστόσο οι θαυμαστές της μπορούν να μπουν στα «βαθιά» του φανταστικού αυτού κόσμου κάνοντας μια στάση στην… Ιρλανδία.

Πολλά από τα γυρίσματα έχουν γίνει στη Βόρεια Ιρλανδία. Στο λιμάνι Ballintoy οι φανατικοί της ταινίας θα αναγνωρίσουν τα Iron Islands, ενώ σκηνές από το ταξίδι της Arya από το King’s Landing στον King’s Road γυρίστηκαν στην περιοχή Dark Hedges.

Πάρτε ποπ κορν και διαβατήριο και… φύγατε!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook