Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα δράσεων του Ομίλου (το οποίο και διατίθεται δωρεάν), ενώ έγινε και η παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού στα Κοινωνικά Ιατρεία των δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Φαιστού.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει στις Αρχάνες η παράδοση των έξη κόκκινων κουμπιών στους αντίστοιχους χρήστες, η ανάρτηση της ιστοσελίδας των κινητών μονάδων προληπτικής ιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ έχει προηγηθεί η δωρεά των ραφιών ταξινόμησης των φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Μαλεβιζίου.

\"\"

Ο πρόεδρος του Ρ. Ο. Ηρακλείου Μανόλης Φούμης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποίησε ο Όμιλος τα χρόνια που πέρασαν, στην ανάγκη στήριξης απ’ όλους τους φορείς των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στα οφέλη του εθελοντισμού λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αλίμονό μας εάν χάσουμε την ελπίδα και το κουράγιο μας και σταματήσουμε να χαμογελάμε. Ο εθελοντισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η προσφορά στο συνάνθρωπο, όσο μικρή κι αν είναι, είναι ένα τρόπος να αισθανθούμε χαρά και ικανοποίηση.

Να μας κάνει να δούμε το αύριο με αισιοδοξία. Να αποτελέσει μια διέξοδο και να μας δώσει δύναμη, που ούτε καν φανταζόμαστε ότι την έχουμε. Να νιώσουμε καλύτερα, βοηθώντας ταυτόχρονα αυτόν που έχει ανάγκη».

\"\"

Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που προβάλουν τις πρωτοβουλίες όλων των συλλόγων και ενισχύουν καθοριστικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλους τους τομείς δράσης τους.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από πιάνο και βιολί, με τους καθηγητές της σχολής «Πολύφωνο» Μαρία Αμανάκη – Κρουσταλάκη και Leonardo Sopi.

\"\"

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης, η δήμαρχος Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κ. Τζαγκαράκης, οι αντιδήμαρχοι Δ. Συγγελάκη, Ν. Γιαλιτάκης, Μ. Αχλαδιανάκης, Μ. Πολιτάκης και Στ. Καλαϊτζάκης, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook