Μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του 21χρονου Χανιώτη φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη από τον 33χρονο Ζαχαρία Λαγουδάκη, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ένα έγκλημα που σημειώθηκε το 2008 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση.

Πρωτόδικα ο δράστης που υποστήριξε ότι το μοιραίο βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ουσιών, αποδίδοντας εκεί την εγκληματική του ενέργεια,  είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το ιστορικό της εν ψυχρώ δολοφονίας

Ο τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάνος Χορευτάκης, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά πριν τις 5 τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου.

Με μια μαχαιριά που του κατάφερε κατ\’; ευθείαν στην καρδιά, του αφαίρεσε ακαριαία την ζωή, ο 33χρονος Ζαχαρίας Λαγουδάκης, ο οποίος μόλις λίγες μέρες πριν είχε αποφυλακιστεί, έχοντας εκτίσει ποινή 11 χρόνων για άλλο φόνο που είχε διαπράξει.

Οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στην διάρκεια της προανάκρισης, έκαναν λόγο για μια μικροπαρεξήγηση που προηγήθηκε λίγα λεπτά πριν το έγκλημα: το αδικοχαμένο παλικάρι πέρναγε  με δυο φίλους του έξω από σουβλατζίδικο της οδού Αρκαδίου. Ένας από τους θαμώνες πέταξε στο δρόμο ένα μισοφαγωμένο σουβλάκι, το οποίο έπεσε πάνω στον Χανιώτη φοιτητή, Ο Χορευτάκης μπήκε στο σουβλατζίδικο και ζήτησε το λόγο -με ήρεμο τρόπο- από ένα από τα άτομα της παρέας, που ήταν μέσα στο μαγαζί. Ο Λαγουδάκης που κάθονταν μαζί στην παρέα άρχισε να σπρώχνει τον Χανιώτη φοιτητή και να τον χτυπάει, ενώ κάποια στιγμή τράβηξε και μαχαίρι κι άρχισε να τον απειλεί με αυτό.

Περαστικοί και θαμώνες χώρισαν τους δύο άνδρες και συνέστησαν στον Χορευτάκη και την παρέα του να απομακρυνθούν από το σημείο, όπως και έγινε. Όμως ο 33χρονος έτρεξε προς το μέρος του 21χρονου και του επιτέθηκε θανάσιμα με το μαχαίρι.

Ο δράστης, που συνελήφθη μια μέρα μετά σε περιοχή του Λασιθίου, είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς αλλά και στον ανακριτή ότι ο άτυχος φοιτητής είχε χτυπήσει έναν φίλο του με κινητικά προβλήματα ενώ στις δικαιολογίες για την πράξη του πρόσθεσε επίσης ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αλλά και σκληρών ναρκωτικών που δεν του επέτρεπαν να σκεφτεί φυσιολογικά.

Κάμερα ανοιχτού κυκλώματος καταστήματος της περιοχής, είχε καταγράψει καρέ καρέ το περιστατικό και οι αιτιάσεις του δράστη περί εμπλοκής του άτυχου φοιτητή σε φιλονικία με κινητικά ανάπηρο άτομο, καταρρίφθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook