Για τον κίνδυνο απένταξης του Φράγματος Αποσελέμη από το Ταμείο Συνοχής κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Στην ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη επισημαίνονται τα εξής:

«Η ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Κρήτης για το «πάγωμα» όλων των αναπτυξιακών έργων υποδομής, που είτε σχεδιάζονται, είτε έχουν ξεκινήσει, είτε βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, είναι έντονη. Και δίκαια είναι, καθώς η κυβέρνηση «αδειάζει» σταδιακά την Κρήτη σε μεγάλα έργα υποδομών που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος, τα οποία μάλιστα σταματούν το ένα μετά το άλλο και «καταρρέουν» σαν χάρτινοι πύργοι.

Το φράγμα Αποσελέμη εκπέμπει ήδη «σήμα κινδύνου», καθώς η κωλυσιεργία της κυβέρνησης και η μη τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων, θα σημάνει σύντομα την απένταξή του από το Ταμείο Συνοχής και συνεπώς την οριστική διακοπή του, παρόλο που έχει ολοκληρωθεί ήδη το 85% των εργασιών για το φράγμα και κατά 50%-60% έχουν κατασκευαστεί οι σωλήνες άρδευσης και το υδραγωγείο.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προβεί σε επανειλημμένες παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα εδώ και μήνες. Ωστόσο, η αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα της «πράσινης» και «δεδομένης» -όπως θεωρεί- Κρήτης, θέτει πλέον εν αμφιβόλλω τη δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησής τους και κατασκευής τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το έργο κατασκευής του Φράγματος Αποσελέμη δεν πρόκειται να απενταχθεί από το Ταμείο Συνοχής. Τονίζουμε  ξεκάθαρα ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία, διότι ο κόσμος της Κρήτης έχει κουραστεί από την πρακτική του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Κρήτη. Έχει κουραστεί τις κυβερνητικές παλινωδίες, τις καθυστερήσεις, τις συνεχείς αναβολές και τη διακοπή των σημαντικών έργων υποδομής που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook