Τελευταία ενημέρωση 12:22

Την κοινή εκλογική τους κάθοδο ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι Άρης Παπαδογιάννης και Βαγγέλης Σαματάς, ως επικεφαλής των συνδυασμών \”Χανιά 100/5\” και \”Ενωμένοι Χανιώτες\”.

Επικεφαλής – υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων – με τον νέο συνδυασμό θα είναι ο Άρης Παπαδογιάννης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Άρης Παπαδογιάννης Η συνεργασία με το Βαγγέλη Σαματά θα δώσει δύναμη και προοπτική στο Δήμο. Βασικός στόχος σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού \”Χανιά 100/5\” η υπεράσπιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και η προτεραιότητα στους νέους.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Σαματάς εξήρε το έργο του Άρη Παπαδογιάννη στο Δήμο Χανίων την περίοδο που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και τον ευχαρίστησε για την συμπόρευση αυτή που μόνο δημιουργική και ελπιδοφόρα μπορεί να αποβεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν όσοι στελεχώνουν και τους συνδυασμούς ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες προσχωρήσεις προσεχώς όπως επιβεβαίωσαν και οι δύο.

Οι δυο επικεφαλής των συνδυασμών “Χανιά 100/5” και “Ενωμένοι Χανιώτες”, μιλώντας στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης 97,0 και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουρκουλό, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι για την επιτυχή μελλοντική πορεία του Δήμου απαιτούνται συνεργασίες όσο το δυνατόν περισσότερων αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ενώ έθεσαν ως βασική προτεραιότητα να δώσουν βήμα σε νέους ανθρώπους και να εργαστούν για τη δημιουργία ενός Δήμου ανθρώπινου, αλληλέγγυου και λειτουργικού.

Ακούστε ολόκληρη η κοινή συνέντευξη που έδωσαν στον ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ , αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου για την υποψηφιότητα τους.

Η ανακοίνωση

\”Mετά από εκτενείς αλλά και δημιουργικές μεταξύ μας συζητήσεις, oι Δημοτικές Πρωτοβουλίες «Χανιά 100/5» και «Ενωμένοι Χανιώτες», αποφασίσαμε, την κοινή εκλογική κάθοδο και συνεργασία στο Δήμο Χανίων με επικεφαλής τον Άρη Παπαδογιάννη.

Αφετηρία για την κοινή μας εκλογική κάθοδο, αποτελεί η διαπίστωση ότι το μέλλον του Δήμου Χανίων, μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη υπόθεση και ότι μοναδικός δρόμος για μια επιτυχή μελλοντική πορεία του Δήμου είναι η ορθολογική συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων αυτοδιοικητικών δυνάμεων.

Βάση για την συνεργασία μας αποτελεί η κοινή αντίληψη που έχουμε για την λύση των βασικών προβλημάτων που απασχόλησαν και απασχολούν τον Δήμο μας. Προβλήματα στα οποία πρέπει να λειτουργούμε ενωμένοι χωρίς σκοπιμότητες και παραμερίζοντας τις όποιες αντιθέσεις και διαφορές μας.

Ως βασικό μας στόχο θέτουμε την υπεράσπιση του θεσμού της τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκροτημένο σχέδιο, εργατικότητα, υπευθυνότητα, καθημερινό αγώνα και αισιοδοξία.

Καθήκον και υποχρέωση μας είναι να δώσουμε βήμα και ρόλο σε νέους ανθρώπους, να συνεργαστούμε ενωμένοι και να συνθέσουμε ένα σαφές, συγκροτημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που θα κάνει τον Δήμο μας πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο, πιο σύγχρονο, ανοιχτό, πολυπολιτισμικό, δημοκρατικό, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Ένα Δήμο Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης λειτουργικό για όλους τους πολίτες.

Προτεραιότητά μας, ο πολίτης. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμά για ένα Δήμο στον οποίο αξίζει να ζεις και να μάχεσαι γι’ αυτόν. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή πραγματικότητα.\”

Όραμά μας είναι να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να τεθούμε στην υπηρεσία των πολιτών των Χανίων.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Χανιά 100/5» και η Δημοτική Κίνηση «Ενωμένοι Χανιώτες» συγκροτούν μια μεγάλη προοδευτική ομάδα, με γνώση και εμπειρία, με όραμα και πάθος , η οποία προκύπτει ως αναγκαιότητα για να παλέψουμε για τον τόπο μας και την προκοπή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook