Κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των επιβαινόντων του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που θεωρείται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι οικογένειες επτά επιβατών έλαβαν την Τρίτη 4,17 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 488.000 ευρώ) ως αποζημίωση, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, η «China Life» και μετέδωσε το πρακτορείο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην πτήση MH370 επέβαιναν 32 πελάτες της και εκτιμά ότι η συνολική αποζημίωση που θα καταβάλει θα ανέρχεται σε περίπου 9 εκατομμύρια γιουάν (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ).

Η ασφαλιστική εταιρεία «New China Life Insurance» θα αποζημιώσει τις οικογένειες εννέα πελατών της που επέβαιναν στο αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines με περίπου ένα εκατομμύριο γιουάν, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Ζανγκ Χονγκσιά των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σανγκάη, η «China Pacific Insurance», ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 525.000 γιουάν, μετέδωσε το Νέα Κίνα, ενώ η ασφαλιστική «Sunshine Insurance» αποζημίωσε με 500.000 γιουάν τους συγγενείς τριμελούς οικογένειας που επέβαινε στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Περισσότεροι από 150 από τους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι

Χθες έγινε γνωστό ότι η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law με έδρα το Σικάγο κατέθεσε αγωγή στις ΗΠΑ κατά της Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον θείο (και όχι τον πατέρα όπως ανέφερε αρχικά το σχετικό Δελτίο Τύπου) ενός ινδονήσιου επιβάτη της πτήσης. Πρόκειται για τον Τζανουάρι Σιρεγκάρ, τον θείο του Φιρμάν Τσάντρα Σιρεγκάρ, και δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Σήμερα η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να εκπροσωπήσει τις οικογένειες περισσότερων από των μισών επιβαινόντων.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος Μόνικα Κέλι της Ribbeck Law, η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με μέλη των οικογενειών των θυμάτων σε πολλές χώρες και αναμένει να εκπροσωπήσει σχεδόν τους μισούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Μαλαισίας The Star.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα αυτά, εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε σήμερα: "Δεν έχω πληροφορίες για συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης αυτής που να κατέθεσαν αγωγή, αλλά είναι δικαίωμά τους αν το επιθυμούν". "Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αγωγή αν κατατεθεί", πρόσθεσε η ίδια.

iefimerida.gr