Το πολύ ενδιαφέρον έργο του Πολωνού συγγραφέα Σλάμοβιρ Μροζεκ , \”ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ\” παρουσιάζεται απόψε (Παρασκευή 28 Μαρτίου) στο Θεατρικό Σταθμό στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο από τον «Θεατρικό Κύκλο» Χανίων σε σκηνοθεσία Μανώλη Πουλή στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.
Το έργο σκηνοθετεί ο Μανώλης Πουλής και ερμηνεύει το ένα από τους δυο ρόλους του έργου (ΧΧ)ενώ τον δεύτερο (ΑΑ) ο Χάρης Αργυρόπουλος.
Ο Σκηνοθέτης του έργου Μανώλης Πουλής αναφέρει για το έργο στο κείμενο του προγράμματος:
“Πάνε είκοσι τέσσερα τόσα χρόνια από την εποχή που παρουσιάζαμε, ο Γιώργος Αντωνάκης κι εγώ, το σπουδαίο αυτό έργο που θα δείτε απόψε, συμπληρώνοντας δύο κύκλους παραστάσεων, με πενήντα πέντε συνολικά εμφανίσεις στο Καφέ – Θέατρο Ηρακλείου, αλλά και εκτός αυτού. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!
Κι όμως πέρασαν πολλά. Ο κόσμος άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά μορφή, παραμένοντας στην ουσία του ίδιος: μια συστημική αναδιάρθρωση εξουσιαστικών δομών, όπου άλλοι πλέον διαφεντεύουν την τύχη του, αλλά που διατηρούν τα ίδια τερατόμορφα χαρακτηριστικά.
Κι εμείς αλλάξαμε. Άσπρα μαλλιά, χωρίς απαραίτητα να γίνουμε σοφότεροι, άλλες εμπειρίες, άλλες γνωριμίες, αλλά …
Ο αγώνας έχει γίνει δυσχερέστερος πλέον. Βλέπετε, αυτοί που εξουσιάζουν έχουν προετοιμάσει πολύ προσεκτικά τα διαδοχικά τους βήματα, για να μην βρεθούν προ απροόπτου. Κι όμως θα βρεθούν! Σ’ αυτό θα συμβάλλει η ΤΕΧΝΗ! Είναι κάτι που δεν μπορούν να μας το πάρουν. Γιατί αυτό είναι μέσα μας!
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συνεργάτη μου Χάρη Αργυρόπουλο που συνέβαλε τα μάλα, σε άλλη ανάγνωση αυτού του κειμένου και μου έδωσε την ευκαιρία να δω άλλες πτυχές του κειμένου και να το παρουσιάσω όπως θα το δείτε απόψε. Όπως και σε όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή”.
Τους ρόλους ερμηνεύουν
ΑΑ ……………………………………Χάρης Αργυρόπουλος
ΧΧ …………………………………………..Μανόλης Πουλής
Συντελεστές
Μεταφραστική επιμέλεια Αλεξάνδρας Στέφη
Σκηνοθεσία: …………………………. Μανόλης Πουλής
Σκηνικά – Κοστούμια: ……………………….Συλλογικά
Μουσικό θέμα (ρεφραίν): …..Χάρης Αργυρόπουλος
Ακορντεόν και παραλλαγή: ……Larysa Zhykhareva
Μουσική επιμέλεια:………………………………Συλλογική 
Αφίσα :………………………………Χάρης Αργυρόπουλος
Επιμέλεια προγράμματος: ….Χάρης Αργυρόπουλος
Τεχνικός ήχου φωτός :………..Λευτέρης Κοκκινάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook