Ο νεαρός ιερέας εντοπίστηκε στην Αυστραλία και η απάντηση που έδωσε τηλεφωνικά θα μείνει αξέχαστη…

Μπορεί να έχουν περάσει κάποιοι μήνες, αλλά δεν λένε να συνέλθουν οι υπεύθυνοι κεντρικού Ναού της Λάρισας από την «απόδραση» ενός ιερέα της ενορίας τους στην… Αυστραλία.

Ο λόγος βέβαια δεν είναι το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του ο νεαρός σε ηλικία ιερέας, αλλά το γεγονός ότι μαζί του φρόντισε να πάρει και κάποιες από τις… εισπράξεις της εκκλησίας.

Το περιστατικό, που ακόμα συζητείται μεταξύ των πιστών, συνέβη στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου όταν ο ένας από τους τρεις ιερείς του Ναού και νεαρότερος σε ηλικία, πήρε την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην ήπειρο των καγκουρό.

Τα πάντα, όπως αποδείχθηκε, έγιναν βάσει σχεδίου που επεξεργαζόταν καιρό, με το ποσό που «απαλλοτρίωσε» ο πάτερ να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σεβαστό καθώς στον συγκεκριμένο Ναό ανήκει και η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο ομώνυμο πάρκο, όπου εμφανίζει αυξημένη «επισκεψιμότητα» από τους πιστούς της πόλης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα \’\’Κόσμος\’\’, για το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή η Μητρόπολη Λάρισας, χωρίς να έχει γίνει έως τώρα γνωστό εάν προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του ιερέα. Το… κερασάκι στην τούρτα πάντως ήταν η απάντηση του μετανάστη παπά, όταν του τηλεφώνησαν από τη Λάρισα: «τι να κάνω ρε παιδιά, για τα πρώτα έξοδα…».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook