Σε ρυθμούς πεντοζάλη θα τρέξει το 2ο Run Greece του 2014 που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με χορηγό την WIND για δεύτερη συνεχή χρονιά. 
Στις 27 Απριλίου το Ηράκλειο της Κρήτης θα ντυθεί στα γαλάζια για να φιλοξενήσει την διοργάνωση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που περνάει αφού καταφέρνει να συνδυάσει, την άσκηση, την διασκέδαση αλλά και την προσφορά. 
Την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου η αυλαία του Run Greece ανοίγει πανηγυρικά στη Λάρισα και αμέσως την σκυτάλη παίρνει το πανέμορφο Ηράκλειο «καιροφυλακτώντας» να πετύχει την μαζικότερη συμμετοχή στη διοργάνωση. Ήδη όλη η Κρήτη βρίσκεται επί ποδός για το μεγάλο ραντεβού της 27ης Απριλίου αφού ο σκοπός και φέτος είναι διπλός και ιερός. 

Χιλιάδες δρομείς και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών αναμένεται να αρπάξουν την ευκαιρία να ασκηθούν και να δουν την πόλη τους από μια άλλη οπτική γωνιά παράλληλα όμως και να προσφέρουν για ένα ιερό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και Γυναίκες «Το σπίτι των αγγέλων».

Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που ανήκει στον μεγάλο χορηγό του Run Greece την WIND.

Με την γνωστή και διάσημη πλέον Αψίδα της Αγάπης να παίρνει θέση σε περίοπτο σημείο της διαδρομής, η WIND θα προσφέρει στο «Σπίτι των Αγγέλων» 3 ευρώ για κάθε δρομέα που περνάει κάτω από αυτή όπως τόνισε ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης κατά την Συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Ηρακλείου. 

\"\"

(Στην μέση ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND)

«Το RUN Greece είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πέρσι με τεράστια επιτυχία, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει συνεργασία, μεταξύ τοπικών φορέων και ιδιωτικού τομέα μπορούν να γίνουν θαύματα. H WIND βρίσκεται για 2η χρονιά εδώ, στηρίζουμε το θεσμό, συνδέοντας όπως πάντα τον αθλητισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Φέτος θα τρέξουμε όλοι για το Σπίτι Των Αγγέλων, μια πολύ σημαντική προσπάθεια για παιδιά που έχουν αφεθεί στην τύχη τους».

\"\"

Από την πλευρά της, η κα Παχιαδάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την WIND για την πρωτοβουλία στήριξης του οράματος τους για τη δημιουργία του παιδικού ξενώνα, επισημαίνοντας ότι: «Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες τις κοινωνίας και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Σπίτι των Αγγέλων, έναν ξενώνα για παιδιά από ηλικίες 0-6 ετών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, ένα φαινόμενο της κοινωνίας που δυστυχώς διατρέχει σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ευχαριστούμε την WIND που μας επέλεξε προκειμένου να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι για το κτίριο. Η συγκεκριμένη προσπάθεια και η συμμετοχή, αξίζει τον κόπο γιατί ο σκοπός είναι πραγματικά ιερός». 


«Μόνο με τη συνεργασία και τη συνέπεια μπορούμε και πετυχαίνουμε μεγάλους στόχους», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι: «Τέτοια γεγονότα μαζικού αθλητισμού προβάλλουν την Κρήτη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τον εθελοντισμό. Επίσης ενισχύουν τα αντανακλαστικά της κοινωνικής μας αλληλεγγύης για την οικονομική στήριξη του παιδικού ξενώνα το «Σπίτι των Αγγέλων» μια σημαντική δράση του συνδέσμου γυναικείων σωματείων. Καλούμε την νεολαία μας, τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή».
\"\"

Οι εγγραφές για το Run Greece του Ηρακλείου έχουν ήδη αρχίσει και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βιαστούν αφού οι θέσεις εξαντλούνται μέρα με τη μέρα.

Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει on-line, μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, για τους Αγώνες 5 & 10χλμ και τον Αγώνα Παιδιών ενώ εντός των επόμενων ημερών θα είναι δυνατές και οι εγγραφές με προσωπική παρουσία στα γραφεία της ΕΑΣ Κρήτης (Στάδιο Ελευθερίας – Χανιώπορτα), στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου (Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω). 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 19 Απριλίου 2014.


Όσοι εκ των συμμετεχόντων καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι τις 16 Απριλίου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν). 

Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του αγώνα, τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ βράβευσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά του στον αθλητισμό, και την βοήθεια για την θεσμοθέτηση του αθλητικού γεγονότος.

Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Στην διοργάνωση συμμετέχουν:

Τροχαία Ηρακλείου, Πυροσβεστική Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου,Ο.Λ.Η. ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Α\’ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφεί Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου-Διασωστών-Ναυαγοσωστών, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτών Α΄Βαθμίδας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ε.Π.Σ Ηρακλείου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, \”GS Forum\” (Ομάδα Μηχανοκίνητης Υποστήριξης), «ΠΡΟΤΕΚΤΑ», «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».
Μέγας χορηγός WIND
Τοπικοί Χορηγοί: MINOAN LINES, Public.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook