Ο 4χρονος Τζέικομπ Σπίλερς ήταν στο σπίτι με τον μπαμπά του, τον αδερφό του και τις δυο αδερφούλες του όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση στην κομητεία Σνοχόμις, λίγο έξω από το Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Η οικογένειά του παρασύρθηκε και ακόμη δεν έχει βρεθεί. Εκείνος ήταν πιο τυχερός. Το περασμένο Σάββατο, τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν και τον έβγαλαν σώο από τα συντρίμμια.

Ήταν παγιδευμένος εκεί μετά την κατολίσθηση. Ήταν καλυμμένος μέχρι τα γόνατα από τη λάσπη που παρέσυρε το σπίτι του. Το ξανθό αγγελούδι είδε ελικόπτερο που συνέδραμε στις έρευνες.

Η στιγμή της διάσωσής του έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό video. Το τράβηξαν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έσωσε το παιδί και το ανέβασαν στο Facebook.

Μαζί με το video, οι διασώστες μοιράστηκαν και μια φωτογραφία: τη στιγμή που ο 4 ετών αγόρι, ακόμη καλυμμένο με λάσπες και τρομαγμένο είναι πια σώο στο εσωτερικό του ελικοπτέρου.



90 οι αγνοούμενοι

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την καταστροφική κατολίσθηση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, σε σχέση με τους 176 που είχαν αναφερθεί.

Ο επικεφαλής υπηρεσιών διάσωσης της κομητείας Σνοχόμις, Τζον Πένινγκτον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιθανόν υπάρχουν ακόμα 35 άνθρωποι, η τύχη των οποίων αγνοείται, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί επισήμως ως αγνοούμενοι.

Ο απολογισμός των νεκρών μέχρι στιγμής έχει φτάσει τους 24, συμπεριλαμβανομένων 8 νεκρών που έχουν εντοπιστεί αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμα από τα συντρίμμια.

Η αγροτική κοινότητα του Όσο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Σιάτλ, καταστράφηκε το Σάββατο από κατολίσθηση λάσπης, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι λόφου κατέρρευσε σ\’ ένα γειτονικό ποτάμι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook