Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν εισήλθε σήμερα στις 10:50 τοπική ώρα (17:50 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Οι συνήγοροί του τόνισαν ότι θα δηλώσει αθώος.

To άλλοθι του Στρος-Καν

\"\"Δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ\’ ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ\’ ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Sofitel, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στρος-Καν γνωστοποίησε το Σάββατο την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, όπου κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην καμαριέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του.

«Δεν δίνουμε πληροφορίες για τους πελάτες μας», υπογράμμισε ο όμιλος.

Η καμαριέρα μπήκε στη σουίτα του Στρος-Καν «για να συγυρίσει», ανέφερε εξάλλου η διεύθυνση, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό δεν έχει άλλο τρόπο παρά να χτυπάει την πόρτα για να μάθει αν βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο.

Η διάταξη της σουίτας 2806, στην οποία έμενε ο Στρος-Καν, «δεν είναι πολύ πρακτική» και ενδεχομένως εξηγεί «ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει αμέσως μια υπάλληλο που μπαίνει στο δωμάτιο», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του ομίλου Accor.

«Το μπάνιο βρίσκεται στο βάθος της σουίτας, πίσω από μια γωνία», εξήγησε ο Ντριμπίλ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη σουίτα.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Στρος-Καν σκοπεύει να «υπερασπιστεί σθεναρά» τον εαυτό του από τις κατηγορίες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook